Csilla, Noémi
10 °C
28 °C

Félholtra verte élettársát, tíz évet kapott

2004.04.08. 15:17
Tizenkét év helyett csak tíz év fegyházbüntetést kapott az a férfi, aki kis híján agyonverte az élettársát Vámospércsen. Az ittas férfi rossz néven vette, hogy az asszony késve érkezett haza, ezért a szomszédok szeme láttára brutálisan megverte.
Életveszélyes sérüléseket okozott élettársának tavaly nyáron egy vámospércsi férfi. A vádlottat első fokon a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság 2003. október 29-én különös kegyetlenséggel elkövetett emberölési kísérletben mondta ki bűnösnek. A 46 éves férfit ezért a bíróság akkor 12 év fegyházra ítélte, emellett 8 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, és elrendelte a kényszergyógyítását is. Csütörtöki tárgyalásukon a szegedi táblabírák enyhítették az első fokon meghozott ítéletet, a férfi büntetését így két évvel csökkentették.

A hajdúsági településen élő vádlott és élettársa italozó életmódot folytattak, és mindennaposak voltak köztük a veszekedések és a verekedések. A férfi ellen már korábban is büntetőeljárás indult súlyos testi sértés miatt. 2003. június 3-án kora reggel mindketten nagy mennyiségű pálinkával kezdték a napot, majd elindultak ügyeiket intézni. Ezt követően a férfi hazatért, ám élettársa csak délután érkezett haza, erősen ittas állapotban, amit a férfi rossz néven vett, és fenyegetni kezdte az asszonyt. A nő ekkor megpróbálta megbékíteni a férfit, ám az visszautasította élettársa közeledését, s ütni-verni kezdte a nőt.

A feldühödött férfi az első ütlegek után a hajánál fogva kivonszolta a nőt a ház elé, ahol immár a szomszédok szeme láttára verte és rugdosta tovább. Ezután az erősen vérző, magatehetetlen nőt a ház mellé kikötött kutya elé hurcolta, és az állatot a sértettre uszította. Mivel a kutya nem támadt az asszonyra, a vádlott az ebet is megverte, majd tovább folytatta élettársa verését. Amikor az egyik szomszéd le akarta állítani, baltát ragadott fel, és azzal fenyegetőzött, hogy mind az asszonyt, mind pedig az őt védelmezőket feldarabolja.

Az asszony a verés következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett, és mentőhelikopterrel vitték korházba, ahol csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg az életét.