Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-5 °C
1 °C

Megússzák büntetés nélkül Clinton távozó alkalmazottai

2001.01.29. 14:39
Nemcsak a W betűk hiányoztak a fehér házi számítógépek billentyűzetéről, hanem sokkal nagyobb kárt is okoztak a távozó Clinton-alkalmazottak a Fehér Házban: egyes lapok szerint még a mellékhelyiséget is graffitikkel csúfították el. A Bush-adminisztráció nem indít eljárást a randalírozó alkalmazottak ellen.
Először frappáns viccnek tűnt mindenki számára, hogy a Fehér Házból távozó Clinton-alkalmazottak több tucat (a Washington Post szerint közel száz) számítógép-billentyűzetből kiszedték vagy filctollal átsatírozták a W betűt. A beköltöző alkalmazottak szerint azonban ennél nagyobb kárt is okoztak a munkahely nélkül maradt Clinton-alkalmazottak: elvágták a telefonvonalakat, a telefonok mellékszámait össze-vissza cserélték, obszcén üzeneteket hagytak a fénymásolókban, a hűtőszekrényekben pedig romlandó étel maradt utánuk, a mellékhelyiségeket pedig graffitivel "díszítették"..

Bush gyakori nyelvbotlásaira célozva a régi alkalmazottak számos irodaajtó feliratát szinte kimondhatatlan szavakra cserélték. Az alkalmazottak az irodában hagytak egy mondvacsinált Time magazin címlapot, amelyen a szomorú Bush obszcén szavakkal illeti a floridai választások idején sűrűn kimondott kedvezőtlen ítéletek egyikét.

Az Air Force One fedélzetéről is tűntek el dolgok
Az alkalmazottak nemcsak a Fehér Házban randalíroztak. A Washington Post tájékoztatása szerint az elnöki repülőgépet, az Air Force One-t is kár érte, onnan üvegből készült apróbb tárgyak tűntek el.

Ari Fleicher szóvivő nem árulta el a sajtónak, hogy pontosan mekkora kárt okoztak a távozó Clinton-alkalmazottak, ám elmondta, nincs feljelentés az ügyben, csupán pontosan összegyűjtik, hogy milyen ,,vicceket sütöttek el". A Demokrata Párt szerint az alkalmazottak csupán viccelődtek, de egyértelműen munkahelyük elvesztéséből adódó idegességüket is ily módon vezették le.

Clinton hatalomátvétele sem volt zökkenőmentes: az 1993-ban hivatalba lépő alkalmazottak azért sírtak, mert számos számítógép merevlemeze hiányzott. Mint később kiderült, azokat egy független ügyész foglaltatta le, miután a Bush-személyzet kétes ügyeit vizsgálta. Egy virginiai kormányzó 1998-as hatalomátvételekor pedig az elődeit azzal vádolta, hogy az összes fénymásolóból kifogyasztották a tonert, összezavarták a telefonrendszert és az összes számítógépet egy halomba dobálták.

  • Vennék
  • Hírek