Jolán
2 °C
4 °C

Újabb BKV-busz szabadult el a Moszkva téren

2008.08.22. 16:52
Két héttel a múltkori baleset után ismét elszabadult egy busz Budapesten.

Ismét elszabadult egy busz a Moszkva téren. A baleset péntek délután 4 óra körül történt a 22-es busz Moszkva téri végállomásánál.

A végállomáson sofőr nélkül várakozó jármű egyszer csak elindult, majd a járdára szaladt, ahol a korlát állította meg másfél méternyi gurulás után, mondta az Indexnek Szilágyi Károly, a BKV szóvivője.

A buszon utasok is voltak, de szerencsére senki sem sérült meg a balesetben, a buszon is csak kisebb karcolások keletkeztek.

A BKV szakemberei a helyszínen azonnal fékpróbát tartottak, a behúzott kézifék jól működött. A sofőr a fékpróba után annyit mondott, elképzelhető, hogy elfelejtette behúzni a kéziféket.

Pontosan két héttel ezelőtt hasonló baleset történt a Moszkva téren. Akkor a 156-os busz kelt önálló életre: a sofőr nélküli busz átvágott a forgalmas út hat sávján, letarolt egy buszvárót, nekicsapódott egy gyorsétterem épületének. Abban a balesetben egy járókelő a szétrepülő üvegszilánkoktól könnyebb sérüléseket szenvedett.

A két héttel ezelőtti baleset szintén a sofőr hibájából történt, ami végül az egy hónapja a BKV-nál dolgozó férfi állásába került. Nagy valószínűséggel a mostani baleset is hasonló következményekkel jár a 22-es busz vezetőjére.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?