Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Elfogták a camorra egyik főnökét

2003.08.29. 12:37
Rendőrkézre került az egyik legkeresettebb olasz bűnöző, a nápolyi szervezett alvilág, a camorra egyik "történelmi" főnöke.
Az 52 éves Francesco Mallardót Nápoly közelében fogták el az olasz rendőrök. Mallardónak az A30-as úton, Nápoly közelében állítottak csapdát csütörtök éjszaka a rendőrök. A maffiózó feleségével együtt egy Fiat Multiplában tért vissza nyári vakációjából.

Kilőtték a kereket

A férfi csak lassított a rendőri felszólításra, majd a gázra lépve megpróbált egérutat nyerni. Mallardo elsodort két rendőrt, akiknek nem esett különösebb bajuk. Ezután az ügynököknek sikerült kilőniük a gépkocsi egyik kerekét, s alig néhány tízméterrel arrébb megállásra kényszeríteniük a körözött maffiózót.

Többször megszökött

A "Dagadt Carlantonio" gúnynéven is ismert Mallardo neve szerepelt a leginkább keresett 30 olasz bűnöző listáján, s egyben egyike a camorra öt körözött főnökének. Számos súlyos bűncselekmény, köztük emberrablások is szerepelnek bűnlajstromán. Korábban már többször őrizetbe vették, de eddig mindig sikerült kisiklania a hatóságok kezéből. Legutóbb 2000 áprilisában tartóztatták le. Azonban a szívbeteg maffiózó - a pármai szigorított fegyházban szívrohamot is kapott - egy torinói klinikáról szervezte meg szökését.