Gusztáv
-4 °C
1 °C

Két férfit vádolnak a magyar buszsofőr meggyilkolásával

2007.06.13. 16:39
Gyilkosság és gyilkossági kísérlet vádjával vették őrizetbe azt a két férfit Skóciában, akik a gyanú szerint Glasgow-ban megölték a 26 éves Sípos Istvánt, testvérét pedig megsebesítették. A vádlottak cigarettát vagy pénzt kérve léptek oda a magyar buszsofőrhöz, majd minden ok nélkül többször megszúrták, de előtte még elhangzott a cannabis szó.

Gyilkosság és gyilkossági kísérlet címén vádat emeltek a skót hatóságok az ellen a két gyanúsított ellen, akik az ügyészség szerint a hétvégén meggyilkoltak egy fiatal magyar autóbuszsofőrt a skóciai Glasgow-ban, testvérét pedig megsebesítették. A helyi rendőrség illetékese szerdán elmondta, az őrizetesek már megjelentek a bíróság előtt, amely elrendelte letartóztatásba helyezésüket.

A tárgyalás jövő hétfőn folytatódik. A két férfit hivatalosan Sípos István megölésével és öccse sérelmére elkövetett gyilkossági kísérlettel vádolják.

A 26 éves Sípos István - testvérével és édesapjával együtt - a nyugat-skóciai nagyváros tömegközlekedésében dolgozott autóbuszsofőrként. Szombat hajnalban születésnapját készült ünnepelni öccse és több ismerős társaságában, és éppen a belvárosba tartó helyi autóbusz megállójában várakoztak, amikor a halálos támadás történt.

Elhangzott a cannabis szó

Az út szemközti oldaláról két fiatal lépett oda hozzájuk, cigarettát vagy pénzt kérve, és a beszélgetéskor - amely az áldozat édesapjának elmondása szerint egyébként nem indult ellenségesen - elhangzott a cannabis szó is.

Amikor a közölték velük, hogy ilyen cigarettájuk nincs, a gyanúsítottak minden ok nélkül többször megszúrták Sípos Istvánt, aki belehalt sérüléseibe. Öccsét is megsebesítették, ő azonban sebészeti beavatkozás után már elhagyhatta a kórházat. A két feltételezett támadót a bűncselekmény után néhány órával elfogták.

A glasgow-i rendőrség illetékese szerdán - bírósági eljárási előírásokra hivatkozva - nem válaszolt arra a kérdésére, hogy a vádlottak tettek-e beismerő vallomást, illetve bármilyen nyilatkozatot. Arra a kérdésre, hogy melyiküket vádolják a magyar áldozat megölésével, a szóvivő azt mondta, mindkettőjükre vonatkozik mindkét vádpont.