Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Beugratták Castrót

2003.06.18. 21:55
Hugo Chavez beszédeinek felvételeiből összevágott hanganyaggal ugratta be Fidel Castrót két floridai dj. A rádiós műsorvezetők Havannában érték utol a diktátor titkárságát, ahol valószínűleg magán a diktátoron kérték számon a venezuelai államfő Argentinában hagyott bőröndjeit.
Feltehetőleg Fidel Castrót sikerült beugratnia két floridai dj-nek - jelentette a BBC. A Halló, itt Fidel Castro című állandó műsorszámukkal ismerté lett Enrique Santos és Joe Ferrero Hugo Chavez venezuelai elnök beszédeiből összevágott hangfelvétellel hívta fel a diktátor titkárságát.

A telefont feltehetően Fidel Catro vette fel. A két rádiós Chavez Argentinában felejtett bőröndjeit kérte számon a diktátoron. Castro és Chavez politikai szövetségesek és jó barátok, nemrég valóban Argentinában találkoztak - írja a BBC.

A beszélgetés végén Santos és Ferrero felfedte kilétét, majd átkozni kezdték, gyilkosnak nevezték a diktátort. Castro lecsapta a kagylót.

Santos és Ferrero januárban Hugo Chavezt ugratta be hasonló trükkel. Akkor a most megtréfált Castro beszédeiből összevágott felvétellel a kubai diktátor levelének megérkeztéről érdeklődtek. Chavez szintén bedőlt a trükknek.