Ágnes
-1 °C
2 °C

'Hallo, itt Fidel Castro'

2003.01.08. 09:48
Magnószalagról bejátszott Castro-beszédrészletekkel tréfálta meg Hugo Chávez venezuelai diktátort két miami rádiós műsorvezető. Chávez elnök kedélyesen elbeszélgetett a hangfelvétellel privát levelezésükről és a dátumról. A telefont csak akkor csapta le, amikor a két műsorvezető kilétét felfedve szitkozódni kezdett.
Chávez elnök bedölt a tréfának. Egy floridai rádió reggeli műsorvezetői szerdán privát vonalon felhívták a venezuelai diktátort és Fidel Castro-hangfelvételeket játszottak be, írja a BBC. Chávez elhitte, hogy a kommunista vezérrel beszélget, azonban amikor a két műsorvezető leleplezte a csalást, azonnal letette a telefont.

Milyen nap van ma?

"Megkapta a levelemet?" - kérdezte Castro hangfelvételről. Chávez valóban kaphatott üzenetet diktátor barátjától, hiszen válasza szerint az "rendben megérkezett". Cháveznek még az sem lett gyanús, amikor a hangfelvételről beszélő diktátor azt kérdezte, vajon szerda van-e, vagy csütörtök.

A két műsorvezető ekkor felfedte identitását, majd válogatott szitkokat szórt a venezuelai elnök fejére. Chávez dühödten lecsapta a telefont.

Fidel a vonalban

A két műsorvezető, Joe Ferrero és Enrique Santos reggeli műsorában rendszeresen eljátssza a "Fidel a vonalban" című tréfát. A trükkhöz a kubai kommunista diktátor és a mexikói elnök tavalyi találkozójának hangfelvételéből vágnak össze részeket. Ferrero és kollégája Chávez stábját becsapva szerezte meg az elnök közvetlen számát, tudta meg a BBC a műsorvezetőktől. Könnyíthette dolgukat, hogy a két diktátor szoros barátságot ápol.