Hatszáz óvoda és iskola kapott pornóképes pedagógiai CD-t

2003.03.05. 11:10
Hatszáz Bács-Kiskun megyei pedagógiai intézmény kapott a hét elején azokból a szakmai CD-ből, amelyre öt keménypornó kép is felkerült. A megyei önkormányzat pedagógiai intézete az ott folyó tevékenységet kívánta népszerűsíteni a bemutató anyaggal. Kohajda László, az intézet igazgatója szerint illegálisan kerültek a sokszorosított anyagok közé a képek, ezért ismeretlen tettes ellen rendőrségi feljelentést tett.
Óvodákba és iskolákba postázták a pornóképekkel "kiegészítetett" pedagógiai multimédia csomagot Bács-Kiskun megyében - értesült az Objektív hírügynökség.

Szolgáltatások

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Pedagógiai Intézete hétfőn hatszáz oktatási intézménybe küldött szét egy saját tevékenységét ismertető szakmai anyagot, ám a címzettek már kedden jelezték, hogy probléma van a CD-vel. A "Szakmai szolgáltatásaink" címmel kiadott lemezen az egyik mappára klikkelve a Pedagógiai Intézetet bemutató fotók között öt pornófotó jelent meg. A kecskeméti intézmény vezetője miután tudomást szerzett a képekről, ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a rendőrségen.

Szolidaritás

Mélységesen felháborít az eset - nyilatkozta az Indexnek Kohajda László, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Pedagógiai Intézetének 2000-ben kinevezett igazgatója. Kohajda László szerint ugyanis a fotó illegálisan kerültek fel az intézet honlapjára, ahonnan a CD anyagát kimásolták. Az igazgató elmondta, hogy a sokszorosítás előtt egyszemélyi felelősként ő nézte át szakmai szempontból a kiküldendő anyagot. A javítások során azért nem tűntek fel a fotók, mert azokat a főmenűből nem, csak egy külön mappából lehetett elérni. Az igazgató elmondta, a betelefonáló pedagógusok szolidárisak voltak vele, és elítélték, hogy "egyáltalán ilyen létezik".