László
21 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hatszáz óvoda és iskola kapott pornóképes pedagógiai CD-t

2003.03.05. 11:10
Hatszáz Bács-Kiskun megyei pedagógiai intézmény kapott a hét elején azokból a szakmai CD-ből, amelyre öt keménypornó kép is felkerült. A megyei önkormányzat pedagógiai intézete az ott folyó tevékenységet kívánta népszerűsíteni a bemutató anyaggal. Kohajda László, az intézet igazgatója szerint illegálisan kerültek a sokszorosított anyagok közé a képek, ezért ismeretlen tettes ellen rendőrségi feljelentést tett.
Óvodákba és iskolákba postázták a pornóképekkel "kiegészítetett" pedagógiai multimédia csomagot Bács-Kiskun megyében - értesült az Objektív hírügynökség.

Szolgáltatások

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Pedagógiai Intézete hétfőn hatszáz oktatási intézménybe küldött szét egy saját tevékenységét ismertető szakmai anyagot, ám a címzettek már kedden jelezték, hogy probléma van a CD-vel. A "Szakmai szolgáltatásaink" címmel kiadott lemezen az egyik mappára klikkelve a Pedagógiai Intézetet bemutató fotók között öt pornófotó jelent meg. A kecskeméti intézmény vezetője miután tudomást szerzett a képekről, ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a rendőrségen.

Szolidaritás

Mélységesen felháborít az eset - nyilatkozta az Indexnek Kohajda László, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Pedagógiai Intézetének 2000-ben kinevezett igazgatója. Kohajda László szerint ugyanis a fotó illegálisan kerültek fel az intézet honlapjára, ahonnan a CD anyagát kimásolták. Az igazgató elmondta, hogy a sokszorosítás előtt egyszemélyi felelősként ő nézte át szakmai szempontból a kiküldendő anyagot. A javítások során azért nem tűntek fel a fotók, mert azokat a főmenűből nem, csak egy külön mappából lehetett elérni. Az igazgató elmondta, a betelefonáló pedagógusok szolidárisak voltak vele, és elítélték, hogy "egyáltalán ilyen létezik".

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!