Sára, Márió
2 °C
6 °C

Lakatosokat keres a CIA

2003.06.25. 11:12
Az Egyesült Államok biztonsága szempontjából kulcsfontosságú feladatok végrehajtásához keres embereket a CIA. Az ideális jelölt lakatos, és hajlandó a "legnagyobb elmékkel együtt dolgozni".
"A Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) a honlapján megjelentetett hírdetésben lakatosokat keres, akik az Egyesült Államok legnagyobb elméivel dolgozhatnak együtt, miközben az ország szempontjából kritikus küldetéseket teljesítenek. Az álláshirdetés így folytatódik: "Amennyiben Ön energikus és lelkes személy, aki élvezi az összetett problémákkal járó kihívásokat, akkor az ügynökségnek szüksége van Önre. Az ideális jelölt kezdeményező, képes egyedül dolgozni és jó műszaki érzéke van."

Minden segítség

A CIA "technikai operációs tiszt" pozícióba keresi a lakatosokat, akiknek az lesz a feladatuk, hogy "a technikai dolgokban járatlan embereket technikai tudással ruházzák fel. A jelölteknek emellett "aktívan részt kell venniük az akciókban ", és készen kell állniuk arra, hogy szükség esetén a világon bárhol bevethetik őket. A jelentkezőket azzal is bíztatják: "Az amerikai politikai döntéshozatali folyamatra nézve kulcsfontosságú feladatok végrehajtásához" az ügynökség minden technikai segítséget megad.

Követelmények

Ám a CIA-nél nem könnyű fontos beosztású lakatossá válni, tapasztalat és végzettség is kell az állás elnyeréséhez. Emellett csak amerikai állampolgárok jöhetnek szóba, akik hajlandóak magukat alávetni a poligráfos hazugságvizsgálatnak. Az ideális jelölt lehetőleg valamilyen műszaki diplomával rendelkezik, és legalább 3-5 évet dolgozott lakatosként, vagy járatos a mechanikai biztonsági rendszerek üzemeltetésében. A CIA felhívása szerint előnyt élveznek azok is, akik képesek záralkatrészeket esztergálni. Aki mindezek mellett még az elektronikus riasztó és zárrendszerekhez is ért, az már tényleg jó eséllyel pályázhat az állásra.

Titok

Tom Crispell CIA-szóvivő elmondta az AP-nek, hogy az ügynökség rengeteg területen tudja hasznát venni a lakatos tapasztalattal rendelkező emberek munkájának. Azt azonban nem volt hajlandó elárulni, hogy a "technikai operációs tiszteknek" mi a feladatuk, és hogyan végzik azt.