Klaudia
-3 °C
3 °C

Betiltják a dohányzást a londoni pubokban

2006.02.14. 21:18
A jövő év közepétől megszigorítják a brit dohányzási szabályokat. Sem a kocsmákban, sem az éttermekben nem lehet majd dohányozni.

Az összes vendéglátóhelyen betiltják a dohányzást Nagy-Britanniában. A 384-184 arányban megszavazott törvénytervezet értelmében 2007 közepétől nem szabad rágyújtani az éttermekben, a vendéglőkben és a sörözőkben.

A parlament alsóháza által kedden elfogadott törvény még azt a az engedményt sem tartalmazza, hogy a tilalom alól mentesüljenek legalább azok a pubok és a magánklubok, amelyekben nem szolgálnak fel ételt. A törvénytervezetet további vitára a lordok háza elé utalják.

A szigorítás egész Európában elterjedt. Az idén január elsejével Spanyolországban minden munkahelyen általános dohányzási tilalom lépett életbe. A szigor odáig terjed, hogy a dohányosok még elkülönített helyiségekben sem gyújthatnak rá. Az Európai Bizottság célja, hogy 2009-ig az uniós országok többségében érvényesüljön a vendéglátóhelyeken való dohányzás tilalma. Jelenleg még Írországban, Olaszországban, Svédországban, Máltán és Norvégiában van teljes tilalom.