Szilvia
5 °C
16 °C

Tragikus szén-monoxid-mérgezés Tüskeváron

2008.04.14. 19:23
Három kisgyermek halt meg Tüskeváron, ahol az egyik lakásban kigyulladt a függöny és egy tollpárna. Az anya öt percre ment át a szomszédba.

Másfél órás orvosi segítségnyújtás és küzdelem ellenére mindhárom gyermek életét vesztette a Veszprém megyei Tüskevár községben egy lakástűz miatt keletkezett szén-monoxid-mérgezésben - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője.

A két kisfiú és egy kislány (egy-, két- és háromévesek) a szobában nagy valószínűséggel gyufával játszottak, míg az anya néhány percre átment a szomszédba.

Az ötször hatméteres alapterületű szobában meggyulladt a függöny, lángra kaptak a pelenkák és párnák, s füstmérgezésben a három kisgyermek meghalt.

A helyszínre két mentőhelikoptert és több rohamkocsit is riasztottak, de mindhárom gyermeknek leállt a szíve és a másfél órás küzdelem és többszöri újraélesztés ellenére életüket nem sikerült megmenteni.

Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője azt mondta, a tűzoltókat is riasztották a helyszínre, de mire kivonultak, a tüzet már megfékezték.

A gyermekek édesanyját sokkos állapotban szállították az ajkai kórházba. Az apa a tragédia időszakában Ajkán, a munkahelyén dolgozott, a rendőrök értesítették, jelenleg az ajkai rendőrkapitányságon tartózkodik.

Az Országos Cigány Önkormányzat elnöke az MTI-nek elmondta: függetlenül attól, hogy roma vagy nem roma gyermekek estek áldozatul a balesetnek, minden segítséget megadnak a szülőknek a jövőre vonatkozóan.

Kolompár Orbán közölte, kedden Kozák Jánossal, a Veszprém Megyei Cigány Érdekvédelmi Szövetség elnökével közösen felkeresik a szülőket, és részvétük kifejezése mellett anyagi segítséget adnak a temetéshez, vagy más egyéb kiadásukhoz. A roma politikus azt mondta: "a bajban nemzetiségtől függetlenül össze kell fognia az embereknek, a társadalomnak, és megmutatni, hogy felebaráti szeretettel és szolidaritással tudunk és akarunk segíteni embertársainkon".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?