Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Tengerészgyalogos tartja karban Condi Rice-t

2006.03.02. 10:50
Condi Rice kardiorajongó és fanatikus gyalogló. Testedzésre még a világ legeldugottabb szegletében is talál alkalmat, testét egy volt tengerészgyalogos tartja karban.

Hogy mi izgatja fel mindennap a világ legnagyobb hatalmú asszonyát, Condoleezza Rice amerikai külügyminisztert? Eltalálta, a gyúrás. Hiába a világ egyik legelfoglaltabb politikusa, minden nap szakít időt a testedzésre. Ebben egy volt tengerészgyalogos, Tommy Tomlo segíti. Rice exkluzív bepillantást engedett edzésprogramjába az NBC tévécsatornának.

"Két perc laza tekeréssel kezdünk" - mondja Tomlo. Rice ugyanis nem szeret megszakadni a fitneszben, inkább a kardiót részesíti előnyben. "Hát, kicsivel ötven fölött vagyok. Régen műkorcsolyázó voltam, jópárszor odavertem a térdem a kemény jéghez, így futás helyett inkább gyaloglok" - mondta.

Tomlo teljes mértékben egyetért munkaadójával. "Hiszek a gyaloglásban. Jót tesz a szívnek, formálja a testet és nem terheli meg az izületeket."

Rice nem kevés áldozatot hoz alakjáért. Minden nap hajnali fél ötkor kel és a világ bármely részén hajlandó edzeni. Az interjú napján éppne a közel-keleti körútját és a tizenötórás hazautat kéne kipihennie, de ehelyett is az edzőteremben gyűri magát. "Még az utazásaimon is elsőként az edzésidőket jelölöm ki" - mondta, ami némi fanatizmusról árulkodik.

Mindezt apjának köszönheti. "Nagy atléta volt, sokféle sportot ismertetett meg velem. De ő abbahagyta a sportot, és azonnal egy csomó egészségügyi problémája is lett. Igazából ez vezetett rá, hogy sose hagyjam abba az edzést" - nyilatkozta az NBC-nek.