József, Bánk
-6 °C
0 °C

Krokodil szájából mentették ki a kislányt

2004.04.07. 13:06
Kis híján felfalt egy tizenegy éves kislányt Észak-Ausztráliában egy háromméteres krokodil. A barátaival fürdőző kislány életét egy helyi idegenvezető mentette meg. Az elmúlt húsz évben legalább tucatnyian haltak meg krokodiltámadás miatt Ausztráliában.
A barátaival úszkáló kis Anna Thompsont egy több mint háromméteres krokodil megpróbálta magával ragadni a mélybe, a rémisztő fogakkal teli állkapcsok több mély sebet ejtettek a kislány testén. A gyermeket kórházban ápolják, és az orvosok szerint sokkal rosszabbul is járhatott volna, ha az életét megmentő idegenvezető nem avatkozik gyorsan közbe.

Roy Turner, helybéli idegenvezető amikor meglátta a krokodil harapásában vergődő kislányt, azonnal kiugrott hajójából, és a hüllőt meglovagolva belemart annak szemébe, így kényszerítve az állatot, hogy elengedje áldozatát. A saját életét kockára tevő férfi szerint csak pillanatokon múlt, hogy a krokodil nem gyilkolta meg a gyermeket.

A becslések szerint több mint százezer tengeri krokodil él Észak-Auzstrália trópusi részein, és az elmúlt húsz évben legalább tucatnyian haltak meg krokodiltámadás miatt. Legutóbb 2003 decemberében veszítette életét egy 22 éves férfi kerékpármosás közben.