Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Zátonyra futott egy kirándulóhajó Alaszkában

2007.05.14. 16:47
281 utassal a fedélzetén zátonyra futott egy kirándulóhajó Alaszka parjtainál. Az utasokat már mentik, de pótolhatatlan műkincsek pusztulhatnak el a süllyedő hajón.

Zátonyra futott egy kirádulóhajó Alaszka partjainál hétfőn. Az Empress of the North nevű hajó fedélzetén 281 utas tartózkodott.

Az AP jelentése szerint a Parti Őrség megkezdte az utasok kimenekítését. Az első jelentésekben nincs szó sérültekről, áldozatokról.

A zátonyra futott hajó a jelentések szerint hat fokos szögben megdőlt. A hajó Alaszka partjaitól 15 mérföldre futott zátonyra, vészjelzést helyi idő szerint hajnali fél egykor küldött.

Az utasokat halászbárkák és más kirándulóhajók bevonásával mentik.

A hajó elsüllyedése - ami jelenlegi megdőlése miatt elég valószínű - komoly károkat okozhat. Már csak azért is, mert fedélzetén értékes műtárgyakat, köztük az orosz cári udvar számára készített Fabergé-tojásokat is, írja az AP.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?