Emőke
-4 °C
9 °C

Szívelégtelenség miatt halhatott meg Csaba Tévé főszerkesztője

2004.12.29. 10:23
Kedden délelőtt holtan találták Békéscsabán a Csaba Televízió 59 éves főszerkesztőjét. A Békés megyében közismert közszereplő, újságíró halálának okát és pontos körülményeit a rendőrség szakértők bevonásával kezdte kivizsgálni, a bűncselekmény lehetőségét egyelőre kizárták.

Feltehetőleg felmondta a szíve a szolgálatot, ezért vesztette életét a békéscsabai Csaba Tévé főszerkesztője - közölte szerdán a HavariaPress. A rendőrségen kedden délelőtt jelentette be egy kerékpáros, hogy a békési megyeszékhely parkerdeje közelében, a Körte soron egy holttestet talált az út menti árokban.

A helyszíni szemlén sikerült azonosítaniuk a rendőröknek a halottat, a Csaba Tévé 59 esztendős főszerkesztőjét. A férfi autója a Gyulai út és a Lencsési lakótelep közötti összekötő út ellenkező oldalán, az út szélén állt, a tévés az autótól nem messze vesztette életét. Az autó bal eleje sérült volt, derült ki a rendőrség szerdán kiadott közleményéből.

Szív- és légzési elégtelenség

A Békés megyében közismert közszereplő, újságíró halálának okát és pontos körülményeit a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság több szakértő bevonásával, államigazgatási eljárás keretében kezdte kivizsgálni. A kedd esti boncolás után alkotott elsődleges orvosi vélemény szerint a közterületen holtan talált újságíró halálát valószínűleg szívelégtelenség okozta - erősítette meg a hírügynökség értesülését Szombati Andrea, a BMRFK sajtóreferense.

Az újságíró halála nagy valószínűséggel természetes megbetegedés, szív- és légzési elégtelenség miatt következett be, idegenkezűség, bántalmazás és így bűncselekmény gyanúja nem merült fel - áll a rendőrségi közleményben. Az is kizárt, hogy a televíziós halálát közlekedési baleset okozta volna.

Több szórakozóhelyen is látták

A megindított államigazgatási eljárásban a rendőrség igyekszik a halálesetet megelőző tizenkét óra történéseit rekonstruálni. Az eddigi információk alapján a tévés főszerkesztőt több békéscsabai szórakozóhelyen is látták halála előtt, a Békéscsabai Rendőrkapitányság munkatársai megkeresik azokat, akik hétfőn este kapcsolatba kerültek vele. A szakértői vizsgálatok közül több még nem fejeződött be, így az is később derül majd ki, hogy az elhunyt a halála előtt mennyi alkoholt fogyasztott, illetve az is, hogy hol és hogyan sérülhetett meg az autója.

A főszerkesztő a Csaba Televízió alapítása óta vett részt a tévé munkáiban. A Csaba Televízió 1991-óta sugározza Békéscsaba és vonzáskörzetében adását, naponta átlag hat órában. Jelenleg több mint hetvenezer háztartásba jut el műsoruk.