Gerzson
-3 °C
2 °C

Anya és fia együtt ölt az ékszerekért

2005.05.02. 11:38
Őrizetbe vette a rendőrség azt az asszonyt és tizenéves fiát, akik a gyanú szerint meggyilkoltak egy egyedül élő idős nőt Kunbaján, majd miután megfosztották ékszereitől, balesetnek állították be a halálát. A nő és fiatalkorú fia előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt állhat majd bíróság elé.

A kiskunsági településen, a Kun Béla utcában vasárnap fedezték fel, hogy a fürdőszobájában holtan fekszik a 73 éves helybéli asszony. Az első pillanatokban minden jel arra mutatott, hogy az elhunytat baleset érte, azaz rosszul lett és belefulladt a fürdőkádjába, áll a megyei rendőrség hétfői közleményében.

A nyomozók azonban hamarosan megtudták, hogy az asszony soha nem vetette le az ékszereit, a hozzátartozók viszont az aranyakat - karikagyűrűt, három egyéb gyűrűt, fülbevalókat, nyakláncot - hiába keresték, sehol nem találták.

A helyszínelők értesítették a bűnügyi nyomozókat, akik intézkedtek a holttest azonnali boncolásról, aminek alapján a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya végül nyomozást rendelt el előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen.

Vallomást tettek

A nyomozás rövid időn belül kiderítette, hogy az áldozat lakásán szombaton több alkalommal is járt - szőnyegvásárlás ürügyén - egy 29 éves helybéli nő és 15 éves fia. Az őrizetbe vett gyanúsítottak a kihallgatások során elismerték, hogy ők ölték meg az asszonyt az aranyaiért, még szombaton este. Mint mondták, befogták a sértett száját és orrát, addig, amíg meg nem fulladt, majd betették a fürdőkádba, és vizet engedtek rá, hogy baleset látszatát keltsék.

Miután a nyomozók a gyanúsítottak lakásának udvari vécéje mellett a földben elásva megtalálták az ékszereket, a nőt és fiatalkorú fiát őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.