Több százezer forintot hagytak Csintalannál támadói

Több mint 350 ezer forint volt Csintalan Sándornál, amikor megverték kedd este, támadói mégis csak nagyjából hétezer forintot vittek el tőle. A Hír tévé műsorvezetője szerint ez is bizonyítja, hogy nem rablótámadás történt. Csintalan Sándor Az Este című műsornak nyilatkozott telefonon csütörtökön a Magyar Televízióban. Azt mondta, hogy fizikailag már jobban van, mentálisan viszont romlott az állapota.

Csintalan Sándort kedd este támadta meg négy ember óbudai lakásának mélygarázsában, viperával verték össze. A műsorvezető, volt szocialista politikus szerint fekete ruhás, csuklyát viselő emberek estek neki. Felismerni nem tudná őket, mivel ruházatukból csak a szemük látszott ki. Mozgásuk és a szemük alapján valószínűleg fiatal férfiak voltak, tisztán, artikuláltan beszéltek magyarul.

Csintalan Sándor nem tudja, pontosan mikor mehet haza a kórházból. Az viszont biztos, hogy egy darabig még kér rendőri védelmet, mert megfogalmazása szerint "a dolog még nincs lezárva". Tart attól, hogy támadói visszatérnek, és családját is félti.

A műsorvezető azt mondta, hogy csak a támadás végén került szóba a pénz, amikor az életéért kezdett könyörögni. Az egyik támadó kért tőle pénzt, Csintalan Sándor át is adta a pénztárcájában lévő hétezer forintot. Mielőtt a négy ember elindult, belenéztek még a volt politikus válltáskájába is, de bennehagytak 8 ezer forintnyi fémszázast és 350 ezer forint készpénzt. "Ennyit a rablásról" - fogalmazott.

2007. december 11.: rendőrök helyszínelnek, miután lakásának mélygarázsában megtámadták Csintalan Sándort, a HírTV műsorvezetőjét, volt szocialista országgyűlési képviselőt

A támadás feltételezett valódi okáról a műsorvezető a Hír tévében azt mondta, hogy az utóbbi időben éles konfliktusa volt a "nácikkal, félnácikkal", és a "szélső jobb legszélén nincs a toplistán". Az eset valódi indítékát jelzi Csintalan szerint az is, hogy a pénz előkerülése előtt a fémbotokkal támadó fiatalok "faszszopó zsidóbérencnek" nevezték és többször azt kiabálták "vigyázz magadra, tudd, hogy mit csinálsz".

Az országos rendőrfőkapitány 5 millió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel csütörtökön annak, akinek érdemi információja van Csintalan Sándor megverésével kapcsolatban. Demszky Gábor főpolgármester 100 ezer forintot ajánlott fel saját keretéből annak, aki segít kézrekeríteni a támadókat.