Ötmilliós vérdíj Csintalan támadóira

2007.12.13. 11:28
Ötmillió forintos nyomravezetői díjat ígért Bencze József országos rendőrfőkapitány annak, aki segíti elkapni Csintalan Sándor megtámadóit. A Hír Tv műsorvezetőjét kedden verték véresre.

Ötmillió forintos nyomravezetői díj jár annak, aki segít elkapni Csintalan Sándor támadóit. Az kaphatja meg a pénzt, aki "az elkövetőre vonatkozóan olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével a tettes azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik és ismereteit (szükség esetén a tanú védelmére megtett intézkedések mellett) ismerteti" - olvasható a rendőrségi közleményben. A rendkívül magas díj kitűzéséről Bencze József országos rendőrfőkapitány döntött. Szerdán Demszky Gábor főpolgármester százezer forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek.

Csintalan Sándort kedden támadták meg saját lakásának garázsában. A támadók pénzt követeltek tőle, de Csintalan szerint politikai motivációjuk volt. Szidalmazták, többek között faszszopó zsidóbérencnek nevezték. Csintalan Sándor nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Csintalan a karrierjét a KISZ-ben kezdte, majd az MSZP vezető politikusa lett. Később összeveszett a párttal és mára a Fidesz tagja. Állandó műsora van a Hír Tv-n, gyanúja szerint újságírói működése miatt verhették meg.