Valér
-2 °C
0 °C

Elítélték a döglött csivavával verekedő nőt

2006.09.07. 10:56
Akár másfél év börtön és 1500 dollár pénzbüntetés is várhat arra a 34 éves amerikai nőre, akit szerdán bűnösnek talált a bíróság harminc rendbeli bántalmazásban és magánlaksértésben, jelentette az Associated Press hírügynökség. Lisa Hopfer 2006 júniusában támadt rá egy kutyatenyésztőre, mivel a tőle vásárolt kölyökkutya pár nappal később kimúlt.
Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

A St. Peters-i nő a vásárlás után, június 6-án állatorvoshoz vitte a Chloe névre keresztelt csivavakölyköt, a szakember pedig megállapította, hogy a kiskutya alig négyhetes, nem lett volna még szabad elválasztani anyjától. A tenyésztő úgy adta el a kölyköt, hogy elmúlt már hathetes, bátran haza lehet vinni.

A szakvélemény hallatán a nő vissza akarta vinni a kutyát, de a szegény kölyök nem bírta a megpróbáltatásokat és aznap éjjel elpusztult, még mielőtt újra anyjához kerülhetett volna. Az éktelen haragra gerjedt nő másnap kora reggel felkereste otthonában Linda Hulsey-t, a tenyésztőt. Az ajtót nyitó nőt egy szatyorral fejen vágta - a szatyorban a kimúlt állat teteme volt - és azt üvöltötte: "Nézd mit tettél!"

A sértett tanúvallomása szerint az őrjöngő kutyatulajdonos ezután belökte őt a lakásba és a két nő verekedni kezdett. Hopfer kirántotta a kutya tetemét a szatyorból és legalább harmicszor lesújtott a kis hullával a tenyésztő fejére. Az utcán végződő verekedésnek a szomszédok is tanúi voltak.

Lisa Hopfer a bíróság előtt tagadta, hogy a kutya tetemével verte volna Linda Hulsey-t, csak a kiabálást és a tetemmel való hadonászást ismerte be. Állítását röntgenfelvétellel támasztotta alá, a felvételek tanúsága szerint a kimúlt állatnak nem törtek el a csontjai. A bíró azonban nem fogadta el hitelesnek a bemutatott felvételt.

A tárgyalás után a vádlott - aki az eset után Alabamába költözött - egyébként büszkén mutatta új kutyusa mobiltelefonos fényképét az újságíróknak, Kallie a csivava él és virul, "nagyszerűen van", mondta elégedetten. A nő akár másfél év börtönre és 1500 dollár pénzbüntetésre is számíthat, büntetése pontos mértékét szeptember 25-én állapítja meg a bíróság.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!