Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

A Máltai Szeretetszolgálathoz kerülhet Danika

2001.12.16. 19:17
Piliscsév jegyzője - ahol Terry Black lakik - hétfőn várhatóan elindul Danikáért, hogy a XVI. kerületi jegyző - ahol Danika szülei laknak - határozatának megfelelően Danikát elvigye Rácz Károlytól.
A XVI. kerületi jegyző, az MTI birotkába jutott határozata szerint felhívták a gyermek jelenlegi tartózkodási helyének, Piliscsévnek jegyzőjét: haladéktalanul gondoskodjon arról, hogy a gyermek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által működtetett Nevelőszülő Szolgálathoz kerüljön.

A december 11-i keltezésű határozat megállapítja azt is, hogy a vér szerinti szülők felügyeleti joga az átmeneti nevelés tartama alatt szünetel. A határozat indoklása szerint a szülők kérték gyermekük átmeneti nevelésbe vételét, mivel jelenlegi helyzetük nem teszi lehetővé a gyermek nevelését.

Mester Csaba, Terry Black jogi képviselője elmondta: a gyámhivatal törvénysértő mulasztást követett el, mivel a megkezdődött örökbefogadási eljárás során gondozásra kihelyező határozatnak kellett volna születnie. Hozzátette, hogy Rácz Károlyt hivatalosan nem tájékoztatta a gyámhivatal a gyermek átmeneti nevelésbe helyezéséről, mert nem tartják ügyfélnek ebben a kérdésben. A végrehajtás akadályozása pénzbírsággal, később karhatalmi eszközökkel sújtható.

Néder Zoltán, a gyermek szüleinek jogi képviselője szerint az egyetlen lehetséges és jó megoldás született.