Eleonóra
-1 °C
2 °C

Lefilmezték a debreceni iskolások társuk megverését

2006.03.21. 19:52
Mobiltelefon kamerájával készítettek felvételeket annak az iskolának a diákjai, akik rendszeresen vertek egy fiút a szünetekben, olvasható a Debreceni TV honlapján. A felvételeket a bántalmazott hatodikos édesanyja is látta, aki feljelentést tesz.

"Brutálisan megvertek és megrugdostak" egy diákot osztálytársai a debreceni Bocskai Általános Iskolában, adta hírül a Debreceni TV. A verést egy mobiltelefon kamerájával rögzítették.

A tanulók, a csatorna állítása szerint rendszeresen verték társukat, de az iskola igazgatója nem tudott arról, mit mi történik a szünetekben a hatodikos gyerekek között. Az igazgató kivizsgálja az esetet.

A felvételek szerint a 6.C-sek a földön fekvő, lefogott fiút felváltva rugdossák. A képeket órán egymásnak küldözgették diákok. A csatorna szerint a megvert fiú egyszer sem merte elmondani, mi történt.

A fiú otthon is hallgatott az esetről, a kék-zöld foltokról azt mondta, hogy testnevelés órán sérült meg. Az állandó verésről az egyik osztálytárs beszélt végül, majd a felvételt is megmutatta a szülőknek.

A fiú édesanyja a felvétel megtekintése után azt mondta a csatornának, hogy "ezt egy szülőnek sem kívánom, hogy végignézze, amit mi végignéztünk, mert ha valaki így látja a gyermekét, akkor ezt nem lehet elviselni".

A korábban jó tanuló áldozat az utóbbi időben visszahúzódóvá vált, és már iskolába is félve megy. Az igazgató szerint ideiglenesen másik osztályba helyezik. A szülők rendőrségi feljelentést tesznek az ügyben.