Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C

Lelőtt férfit találtak Debrecenben

2004.11.11. 17:04
Debrecen keleti felén, egy Vámospércsi úthoz közeli földúton egy lelőtt férfit találtak a rendőrök szerdán késő este. Ugyancsak szerdán este négy főt állítottak elő, mivel fegyvereket találtak náluk. A rendőrség vizsgálja, hogy van-e kapcsolat a két eset között.
Holtan találtak egy 28 éves debreceni fiatalembert szerdán a késő esti órákban Debrecenben - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

"A vámospércsi út környékén egy földúton találták meg a férfit, akinek a halálát lövés okozta. Az elkövetők felkutatását a rendőrség nagy erőkkel megkezdte" - tájékoztatta az MTI-t Vezendi Jánosné rendőr százados. A rendőrség csütörtökön délelőtt kiadott közleménye szerint a fiatalembert autójában találták meg.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozó osztálya emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást az ügyben.

Fegyverek a kocsiban

Ugyancsak a szerda esti ellenőrzés során engedély nélkül tartott lőfegyvereket talált és foglalt le a rendőrség. A fegyverek és a hozzájuk való lőszerek egy gépjárműből kerültek elő a Kassai úton, a húsz nyomozó és húsz egyenruhás rendőr részvételével tatott akció során.

A rendőrök lefoglaltak egy Mossberg típusú sörétes fegyvert a hozzávaló lövedékkel, egy VZOR-50 típusú maroklőfegyvert hozzávaló lőszerekkel, egy Walther P-22 gázriasztó pisztolyt lőszerrel, valamint egy tőrkést és viperabotot. Négy főt - 26 és 29 év közötti férfiakat - őrizetbe is vett a rendőrség, de a gyanúsítottak megtagadták a vallomástételt. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei férfiak ellen visszaélés lőfegyverrel és lőszerrel bűntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Debreceni Rendőrkapitányság, áll a csütörtök délután kiadott közleményben.

Azt, hogy a lefoglalt fegyverek összefüggésbe hozhatóak-e más bűncselekményekkel, így a holtan talált fiatalember ügyével, a rendőrség szakértő bevonásával vizsgálja.