Valter
16 °C
31 °C

Levágott fejek a táncparketten

2006.09.07. 08:11
Drogbandák háborúja állhat egy szerda hajnali bizarr bűncselekmény mögött, Húsz álarcos fegyveres öt levágott fejet hajított egy mexikói diszkó táncparketjére, hirdetve az "isteni igazságszolgáltatást".

Öt levágott emberfejet hajítottak egy nyugat-mexikói város diszkójának táncterére álarcos fegyveresek, jelentette a BBC. A támadás a helyi hatóságok szerint a helyi drogdílerek között kitört bandaháború része volt.

A Michoacan állami Urupan városában 20 fegyveres tört be egy diszkóba. Több lövést adtak le a levegőbe, majd öt ember levágott fejét hajították a táncparkettre a mulatozók közé, mondta el a AP-nek Magdalena Guzman, a helyi ügyészség szóvivője. A támadók üzenetet is hagytak, miszerint az akció "isteni igazságszolgáltatás" volt a "család" részéről.

Az ügyészek és a nyomozók munkáját nehezíti, hogy a szemtanúk egyáltalán nem akarnak vallomást tenni. "Mind félnek. Mindannyian megdöbbentek" - mondta Guzman.

A fekete ruhás, álarcos fegyveresek nem sokkal éjfél után törtek be a bárba szerda hajnalban. Kézifegyvereikből a levegőbe tüzeltek és mindenkit a földre parancsoltak. Hátrahagyott üzenetük szerint "A család nem pénzért öl, nem öl meg nőket vagy ártatlanokat. Akik meghaltak, azoknak meg kellett halniuk. Tudnotok kell, ez isteni igazságszolgáltatás volt".

A lefejezett áldozatokat még nem azonosították. A hatóságok idén már 13 lefejezett holttestet találtak Michoacan államban. Az állam szülöttje Mexikó újonnan megválasztott elnöke, Felipe Calderon is, aki az erőszakos drogbandák megfékezését ígérte programjában.