Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Levágott fejek a táncparketten

2006.09.07. 08:11
Drogbandák háborúja állhat egy szerda hajnali bizarr bűncselekmény mögött, Húsz álarcos fegyveres öt levágott fejet hajított egy mexikói diszkó táncparketjére, hirdetve az "isteni igazságszolgáltatást".

Öt levágott emberfejet hajítottak egy nyugat-mexikói város diszkójának táncterére álarcos fegyveresek, jelentette a BBC. A támadás a helyi hatóságok szerint a helyi drogdílerek között kitört bandaháború része volt.

A Michoacan állami Urupan városában 20 fegyveres tört be egy diszkóba. Több lövést adtak le a levegőbe, majd öt ember levágott fejét hajították a táncparkettre a mulatozók közé, mondta el a AP-nek Magdalena Guzman, a helyi ügyészség szóvivője. A támadók üzenetet is hagytak, miszerint az akció "isteni igazságszolgáltatás" volt a "család" részéről.

Az ügyészek és a nyomozók munkáját nehezíti, hogy a szemtanúk egyáltalán nem akarnak vallomást tenni. "Mind félnek. Mindannyian megdöbbentek" - mondta Guzman.

A fekete ruhás, álarcos fegyveresek nem sokkal éjfél után törtek be a bárba szerda hajnalban. Kézifegyvereikből a levegőbe tüzeltek és mindenkit a földre parancsoltak. Hátrahagyott üzenetük szerint "A család nem pénzért öl, nem öl meg nőket vagy ártatlanokat. Akik meghaltak, azoknak meg kellett halniuk. Tudnotok kell, ez isteni igazságszolgáltatás volt".

A lefejezett áldozatokat még nem azonosították. A hatóságok idén már 13 lefejezett holttestet találtak Michoacan államban. Az állam szülöttje Mexikó újonnan megválasztott elnöke, Felipe Calderon is, aki az erőszakos drogbandák megfékezését ígérte programjában.