Delfin zaklatja az angliai fürdőzőket

2002.06.04. 14:37
Szexuálisan túlfűtött delfin zaklatja a dél-angliai fürdőzőket. A Georges névre hallgató állat határozott vonzalmat érez a búvárok és a hajócsavarok iránt. Mivel ez utóbbi komolyan fenyegeti testi épségét, az állatvédők egy nyugodtabb partszakaszra kívánják költöztetni a perverz állatot.
Szexuálisan túlfűtött delfin zaklatja a dél-angliai Dorset fürdőzőit. Georges, a palackorrú delfin - akit még Randynek is hívnak - áprilisban költözött a város kikötőjébe. A delfin azonnal turistalátványosság lett, az emberek hamar megkedvelték a barátságos emlőst. Viselkedéstan-kutatók azonban most rávilágítottak az állattal történő barátkozás veszélyeire is - írja az Ananova.

Hajócsavarra gerjed

Geogres - Randy - ugyanis szexuálisan agresszív, vágyának titokzatos tárgyát leginkább a buvárok és a hajócsavarok képzik. Tengerbiológusok korábban megállapították, hogy a delfinek pusztán örömszerzésből is folytatnak nemi életet, a mostani tapasztalatok viszont a perverzió megjelenését sejtetik. Georges jól dokumentált szexuális zavarai komoly veszélyt jelentenek a fürdőzők ezreire, akik a nyár folyamán Dorsetbe látogatnak - nyilatkozta Ric O'Barry, a Flipper című tévésorozat delfinidomára.

Békésebb helyre költöztetnék

A hatóságok ezért kísérletet tettek Georges elköltöztetésére, de a kísérlet kudarcot vallott, mert a tizenöt órás keresés ellenére nem találták a delfint. Aggódom a delfinért, mert ha visszajön a kikötőbe, súlyos sérüléseket szenvedhet a hajócsavaroktól, amikhez vonzódik - mondta el az Ananovának O'Barry, aki egy állatvédő szervezetnek is tagja.

Georgest a tervek szerint a franciaországi Cherbourgba költöztetnék, mert Franciaországban a törvény tiltja a delfinekkel úszást, és a helyi Cetacean tengerbiológus csoport folytathatná a delfin megfigyelését. Egy másik állatvédő szervezet azonban ellenzi a delfin elköltöztetésének a tervét. Mivel annyira vonzódik az emberekhez és a hajócsavarokhoz, rövid időn belül újra egy kikötőbe költözne, veszélyeztetve ezzel testi épségét - nyilatkozta a szervezet szóvivője, Janet Kipling.

  • Tippek
  • Árfolyam