Géza
-12 °C
-4 °C

Lengyel megrendelésre készültek a hamis dezodorok

2003.05.24. 10:52
Nem az Unilever magyar leányvállalata, hanem a hollandiai székhelyű anyacég jár el a szegedi dezodorhamisítási ügyben. A világcég ügyvédhez fordult a Florinnál talált hamisnak látszó Denim és Axe dezodorok miatt. A Florin vezérigazgatója szerint vétlenek, mert a dezodorokat egy az Unileverrel szerződött lengyel cég megrendelésére készítették.
Közvetlen módon nem tudta felvenni a Florin Rt. a kapcsolatot a márkatulajdonossal, ugyanis az Unliver közben jelezte, ügyvédhez fordul az ügy tisztázása érdekében - mondta az Indexnek a dezodorhamisítási ügybe keveredett szegedi Florin Rt. vezérigazgatója, Cselovszki Jánosné.

Egy szállítmányt visszafordítottak

Mint arról beszámoltunk, 175 millió forint értékű hamisított dezodort találtak a vámosok a Florin Rt. raktárában. A vámőrség járőrei rutinellenőrzés alkalmával bukkantak egy raktárépületben a csaknem 350 ezer darab, Denim és Axe márkajelzésű dezodorra. A szakértői vélemény szerint azonban ezek az illatszerek a vásárlók megtévesztésére alkalmas hamisítványok, melyeket eredetileg a brit és holland érdekeltségű Unilever gyárt.

A vámosok emiatt a dezodorokat lefoglalták, a magyar állampolgárságú tulajdonos ellen pedig áru hamis megjelölése bűncselekményének alapos gyanúja miatt eljárást indítottak. Szerdán további 100 ezer palack dezodort foglalt le a vámőrség. Ezek már elhagyták a Florin telephelyét, de a szállítmányt visszafordították - mondta Tuczakov Szilvána, a megyei főkapitányság szóvivője.

Cselovszki Jánosné a Délmagyarországnak azt nyilatkozta, éppen az ő közreműködésének köszönhető, hogy a rendőrök lefoglalhatták ezt a 100 ezer flakont.

Lengyel cég volt a megrendelő

A Florin vezetője továbbra is úgy érzi, vétlenek az ügyben, szerinte nem történt hamisítás. Ezt az Indexnek azzal indokolta, hogy a megrendelő egy lengyel cég, és a Florin bérmunkában készítette a dezodorokat. A lengyel cég szállította az alapanyagot is. A vezérigazgató úgy tudja, hogy megrendelőjük rendelkezik jogosítványokkal az Unilever termékeinek gyártására.