Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szociológus rabolta ki hétfőn a pénzszállítót

2007.02.06. 12:38
Történelem-szociológia szakos diplomája van annak a 25 éves férfinak, akit keddre virradó éjjel elfogott a rendőrség, miután társával hétfőn este kirabolt egy budapesti pénzszállítót. Tóth Gábor ezredes, Budapest rendőrfőkapitányának bűnügyi helyettese kedden sajtótájékoztatón számolt be a rekordidő alatt megoldott rablási ügy részelteiről.

A diplomás R. Kristóf és társa, B. Zoltán, 35 éves vecsési férfi hétfőn fél hétkor támadta meg a XVIII. kerületben, a Nefelejcs utcában lévő irodaháznál, a bankfiókból épp a napi bevételt kihozó pénzszállítót. Ütlegelni kezdték az öt zsákot cipelő férfit, majd sokkolóval ártalmatlanná tették. A zsákokat felkapták és futva menekültek.

A földre került vagyonőr közben összeszedte magát és utánuk futott, felszólította őket, hogy álljanak meg, majd hét célzott lövést adott le a menekülő rablók lábára. Ekkor még nem tudhatta, hogy talált-e valamelyik lövés. A történteknek a pénzszállító társa, a bank biztonsági őre és több arra járó is szemtanúja volt.

Diplomás rabló

A rendőrök épp helyszíneltek, amikor eset tizenegykor bejelentés érkezett a baleseti intézetből, hogy egy fiatalember lőtt sérüléssel jelentkezett orvosi ellátásért. Az orvosok azért hívták a rendőröket, mert nem találták hihetőnek a férfi meséjét, ami szerint egy szórakozóhelyen lőtték meg, mivel nem a megfelelő nőre hajtott rá. A lábszáron lőtt férfit kihallgatták a rendőrök, és miután többször is belezavarodott a történetbe, végül beismerő vallomást tett.


Rendőrök helyszínelnek a XVIII. kerületi cég telephelyén

Kiderült, hogy az egyetemet - szociológia és történelem szakot - végzett férfi jól ismerte a bankfiókot és a pénzszállítás menetrendjét, mivel ugyanabban az irodaházban dolgozott üzletkötőként, amelyikben a kiszemelt bankfiók is volt. Társát vecsési otthonában fogták el a rendőrök.

14,5 milliós zsákmány

Az elrabolt pénz is hiánytalanul meglett, tette hozzá Tóth Gábor. A rendőrséget kedden reggel nyolckor hívta egy ügyvédjelölt, azzal, hogy barátja hétfőn este egy zsákot hagyott nála, megígérve, hamarosan érte jön. A híreket hallva gondolta úgy, hogy szólni kell a rendőrségnek. A zsákban 14,5 millió forint volt, az elrabolt pénz teljes egésze.

Az üggyel kapcsolatban Tóth Gábor érintőlegesen megjegyezte, hogy tavaly tizenhat hasonló rablás történt Budapesten, ebből tizenkettőt sikeresen felgöngyölítettt a rendőrség. Ez Európa más nagyvárosaihoz képest igen jó eredmény, tette hozzá az ezredes.