Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Kiraboltak egy pénzszállítót Budapesten

2007.02.05. 20:58
Lövöldözésbe és dulakodásba torkollott egy pénzszállító autó kirablása a XVIII. kerületben.

Kiraboltak egy pénzszállítót Budapesten hétfő este - közölte a BRFK sajtóügyeletese az MTI-vel. Nem sokkal fél hét után egy XVIII. kerületi cég telephelyére érkezett pénzszállító autó egyik munkatársát két álarcos férfi megtámadta, majd dulakodás után a rablók elrohantak a zsákmánnyal a helyszínről - mondta Bartha László.

A pénzszállító cég másik alkalmazottja, aki a támadás ideje alatt az autóban ült, több lövést adott le a menekülőkre. Személyi sérülésről egyelőre nem tudott beszámolni a BRFK munkatársa, aki elmondta: kollégái forró nyomon keresik a tetteseket.

Vérnyomokat is találtak?

Az MTI helyszínen tartózkodó munkatársa úgy értesült, hogy a rendőrök az épület kerítése mellett elkerítettek egy személyautót, mert vélhetőleg vérnyomokat találtak rajta. Ezt az információt a rendőrség az Indexnek nem erősítette meg.

Úgy tudjuk, a XVIII. kerületi Nefelejcs utcában történt a bűncselekmény. Bartha László lapunknak úgy nyilatkozott, hogy egyelőre nem egyértelmű, melyik biztonsági ember adott le lövéseket a támadókra. A helyszínelés jelenleg is folyik, az őrnagy arról nem nyilatkozott, hogy lezártak-e valamilyen területet a tettesek keresése miatt. A támadás információink szerint 18 óra 30-kor történt. A lövésekről Bartha először úgy számolt be, hogy azokat a megtámadott biztonsági ember adta le a rablókra.