Márta, Flóra
20 °C
33 °C

Verés, majd gyújtogatás a Római parti diszkóban

2003.08.11. 08:54
Szándékos gyújtogatás okozta a vasárnap esti diszkó tüzet a Római parton. A szórakozóhelyhez két autóval egy csoport érkezett, akik előbb leütötték a két biztonsági őrt, majd felgyújtották a BED Beach nevű szórakozóhelyet.
A Nánási úti BED Beach diszkóhoz a késő esti órákban egy Opel Astra és egy Nissan típusú személyautóval érkezett öt férfi, akik megtámadták a szórakozóhely két biztonsági őrét. A őröket szemtanúk szerint leütötték. Később mindkettőjüket súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Ütések után lángolt a diszkó

Az elkövetők ezek után - a tűzoltóság elsődleges szakértői véleménye szerint - felgyújtották a helységet. A HavariaPress információi szerint a támadás után óbudai szórakozóhely faszerkezete és hajópadlózata égett, a lángokat azonban továbbterjedésük előtt sikerült megfékezniük a helyszínre érkező tűzoltóknak. A budapesti tűzoltók szóvivője elmondta, hogy a négyes, magas fokozatúnak minősített tűzesethez 21 szerkocsival és 84 tűzoltóval szálltak ki. A tüzet kilenc vízsugárral sikerült körülhatárolni és eloltani. Az anyagi kár a több millió forintot is meghaladhatja.

A BRFK munkatársai nagy erőkkel kezdték meg a bűncselekmény elkövetőinek felderítését.