Bernadett
5 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Dobrev Klára snowboardbalesetet szenvedett

2005.02.13. 16:03
Gyurcsány Ferenc felesége szerdán egy ausztriai sítáborban snowboardozás közben bokaszalag-szakadást szenvedett, ezért egy hétig fekvőgipszben fog pihenni, és ezúttal hagyja, hogy a család szolgálja ki őt.

A miniszterelnök felesége múlt szerdán az ausztriai Heiligenblutban fiával együtt snowboardozni tanult, amikor egy kanyart rosszul vett be, és lába kifordult a helyéből, írta a Vasárnapi Blikk.

#alt#
Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc
"Jó lenne, ha valami hőstörténettel tudnék előállni, de sajnos a lesérülésem történetében semmi különös nincs" - nyilatkozta Dobrev Klára az Indexnek. "Már évekkel ezelőtt megígértem a fiamnak, hogy amikor tizennégy éves lesz, beiratkozunk snowboardtanfolyamra, és erre idén került sor.

Gyerekkorom óta síelek, az már nagyon jól megy, így hát gondoltam, ideje megtanulni a snowboardozást is. A tanfolyam a harmadik napjára teljesen felbátorodtam, és ekkor egy rossz kanyarbevétel során kiment a bokám" - mesélte Gyurcsányné vidám hangon, majd hozzátette, hogy kellő humorérzékkel kezeli a helyzetet.

Fekvőgipszben egy hétig

A baleset miatt Dobrevék nem szakították meg a kikapcsolódást, és az eredeti terveknek megfelelően csak szombaton tértek haza Budapestre. "A helyi orvosok kezelésbe vettek, és miután részleges bokaszalag-szakadást állapítottak meg, kaptam egy fekvőgipszet. Ausztriából emiatt nem jöttünk haza egyből, így legalább a fiam szép lazán megtanult snowboardozni. Nekem csak kanyarodni és megállni sikerült megtanulnom. Most egy hétig itthon fekszem gipszelt lábbal, de azért így is örülhetek, mert a lehető legkisebb sérüléssel sikerült megúsznom. Elképzelhető, hogy a fekvőgipsz levétele után járógipszet kapok, de én titkon úgy érzem, erre már nem is lesz szükség."

Gyurcsány Ferenc nem tartózkodott családjával a baleset helyszínén, mert éppen Ukrajnában vendégeskedett. "Nagyon izgult a Feri, hogy mi lehet velem, többször fel is hívott Ukrajnából. Még soha semmi bajom nem történt sportolásból kifolyólag, pedig kiskorom óta sokféle sportot űztem már. Ez az első komolyabb sérülésem" - tette hozzá a miniszterelnök felesége.

Azt is elmondta, hogy még talán jól is jött a sérülés, mert normális esetben a hétvégéken ő szolgálja ki a családot. Most ez fordítva van, a családja főz neki, és az ő kegyeit keresi, amitől - ha lehet - még jobban érzi magát. Dobrev Klára nem adja fel, jövőre újra megpróbálkozik a snowboardozással.