Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Kaliforniai ítéletidő tizenkét áldozattal

2005.01.12. 16:33
Egy kaliforniai városka húsz házából tizenötöt elpusztított a földcsuszamlás. A környéken az özönvízszerű esőzés és a havazás számos közúti balesetet okozott. Otthonok ezreiben szűnt meg az áramszolgáltatás.

Minimum tizenketten vesztették életüket Kaliforniában a szövetségi amerikai állam déli térségén végigsöpört ítéletidő miatt, jelentették kedden a helyi hatóságok a legfrissebb veszteséglistát ismertetve.

Az eltűntek száma egyes források szerint tizenhárom, mások szerint huszonöt. Legalább tízen megsebesültek. Két sérült állapota válságos. A Los Angelestől 113 kilométerre északnyugatra fekvő La Conchita házaira a napok óta tartó esőzések követeztében egy egész domboldal zúdult le. Száz tűzoltót vetettek be a mentési munkálatokban.

A városka húsz házából tizenötöt pusztított el a földcsuszamlás. Több épület egymásra torlódott, majd tíz méter magas sár, és kőtörmelék temette be őket. A környéken az özönvízszerű esőzés és a havazás számos közúti balesetet okozott. Otthonok ezreiben szűnt meg az áramszolgáltatás.

Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó azt tervezi, hogy rövidesen a katasztrófa sújtotta helyszínekre utazik. Dél-Kaliforniát hetek óta egymást követő viharok áztatják. A péntek óta ismét szakadó eső utakat mosott el, sok helyütt bezárták az iskolákat, és akadozik a vasúti közlekedés is.