Vilhelmina
11 °C
28 °C

Drogcsempészettel gyanúsítják egy szegedi MSZP-s fiait

2004.07.28. 09:26
Tóth József szegedi szocialista önkormányzati képviselő két fiát, valamint társukat előzetes letartóztatásba helyezte a rendőrség jelentős mennyiségű kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt - értesült a Magyar Nemzet. V. Krisztiánt és T. Józsefet azzal gyanúsítja a Nemzeti Nyomozó Iroda, hogy február óta legkevesebb száz kiló marihuánát hozott be Amszterdamból az országba és terjesztette Szegeden.
Tóth József a Magyar Nemzet kérdésére nem nyilatkozott az ügyről, mint mondta, mindkét fia felnőtt, és nem szólt bele az életükbe.

A két fiú és társuk, B. Szabolcs múlt szerdán bukott le Sopronban, amikor a határőrök megállították autójukat és az ülés alatt, az alvázban 7-8 kilogramm drogot találtak. A járműben akkor csak a sofőr, B. Szabolcs ült, aki elmondta, hogy V. Krisztián taxival Budapestre ment; őt Tatabányánál fogták el a rendőrök. T. Józsefet Szegeden vették őrizetbe, majd napokkal később mindhármukat előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság - mondta el a napilapnak Oláh Miklós, a Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer-bűnözés elleni osztályának vezetője.

A vallomásokból kiderült, hogy a gyanúsítottak február óta mintegy 10-15 alkalommal hoztak be az országba nagy mennyiségű kábítószert, amit T. József fél kilogrammos csomagokban adott el állandó vásárlóinak.