Aliz
6 °C
14 °C

Öt évet is kaphat a szombathelyi újságíró

2006.07.13. 13:30
Az Index információja szerint 100 ezer forinttal zsarolta meg D. László szombathelyi revolverújságíró Pars Krisztián olimpiai válogatott nehézatlétát. A sportoló a Drazsé Szemek tulajdonosának többszöri zaklatása után fordult a rendőrökhöz, akik hétfőn a nyílt utcán teperték le D.-t pénzátvétel közben.

Magyarországon elsőként ítélhetnek börtönbüntetésre egy bulvárújságírót zsarolás miatt; az egyszemélyes bulvárújságot kiadó D. László a kis formátumú, Drazsé Szemek című, 20 oldalas kiadványban főként helyi politikusokat, közszereplőket igyekezett lejáratni, hétfőn azonban Szombathelyen tetten érték.

Róka György, szombathelyi vezető ügyész az Indexnek elmondta, hogy egytől öt évig terjedő szabadságvesztést kérhetnek D. László bulvárújságíró laptulajdonosra, akit a városi rendőrök akkor értek tetten, amikor egy sportolótól éppen átvette volna a kizsarolt pénzt.

Mások is jelentkeztek

A rendőrség a megzsarolt sportoló információi alapján lépett akcióba. Információink szerint hangfelvétel készült arról, amikor megbeszélték a 100 ezer forintos hallgatási pénz átadásának részleteit, és a rendőrök a pénz átvétele után, a nyílt utcán fogták el a szombathelyi közéletben már több botrányt okozó Drazsé Szemek tulajdonosát. A városi vezető ügyész sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta, hogy D. László elfogása után hat régebbi delikvense is jelentkezett, és részletes tanúvallomást tett az újságíró korábbi zsarolási ügyeiről.

Úgy tudjuk, a rendőröket Pars Krisztián kalapácsvető kereste meg azzal, hogy a Drazsé Szemek újságíró tulajdonosa többszöri korábbi zsarolási kísérlete után most újból pénzt kért tőle azért, hogy lapjában ne teregesse ki állítólagos ügyeit. Az Index információi szerint a bulvárlap tulajdonosa a sportoló egyik doppingvizsgálatának pozitív eredményét akarta megszellőztetni.

Az Index megpróbálta megkeresni az egykor olimpiai kerettag sportolót is, de egyelőre nem tudtuk Parsot elérni.

Mindig szagot kapott

D. Lászlót már többször megpróbálták lebuktatni hasonló akciókkal, amikor a rendőrség bemikrofonozott embert küldött az előre megbeszélt helyszínekre, de a botrányhős valahogy mindig szagot kapott, így a tettenérés eddig meghiúsult. Az Index információi szerint több eljárás is folyik D. László ellen, valószínűleg szeptemberben már bíróság elé is állítják abban a rágalmazási ügyben, ami Sági József feljelentése nyomán indult. A volt fideszes képviselőt D. László hosszú időre kipécézte magának, és számos lapszámban foglalkozott vele és családjával. Úgy tudjuk, feljelentést tett ellene a szintén fideszes Hende Csaba is. Az országgyűlési képviselőről a Drazsé Szemek a választási kampány idején megjelent száma állította azt, hogy a polgári körök koordinátora alkoholizmusát akarta takargatni egy állítólagos gerincműtéttel.

Fideszes forrásaink szerint D. Lászlónak befolyásos szocialista támogatói voltak, az MSZP környezetében viszont azt mondják, hogy az információiból pénzt csináló újságíró őket sem kímélte, de ők más módszerekkel próbálták leállítani.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?