Eleonóra
-1 °C
2 °C

Előzetesben a feltételezett gyilkos

2005.12.02. 19:09
A rendőrség javaslatára előzetes letartóztatásba helyezték azt a férfit, akinek a lakásából eddig tisztázatlan módon kizuhant egy fiatal budapesti prostituált. A rendőrök azt gyanítják, hogy a férfinek köze van a nő halálához, a gyanúsított viszont azt állítja, csak a ruhákat dobta ki az ablakon, a prostituáltat nem.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztálya megerősítette az MTI értesülését, miszerint a bíróság - emberölés gyanújával - előzetes letartóztatásba helyezte azt a 41 éves férfit, akinek lakása ablakából szerdára virradóra kizuhant az utcára egy 25 éves, fiatal nő és életét vesztette.

A BRFK pénteki közlése szerint az őrizetben lévő gyanúsított kihallgatása során tagadta, hogy köze lenne a bűncselekményhez, de a rendőrség javaslata alapján, ügyészségi támogatással, a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte a feltételezett tettest. A tragikus eset Budapest XI. kerületében, az Irinyi József utcában történt.

Szerda hajnalban értesítették a rendőrséget, hogy egy feltehetően ablakból kizuhant, hiányos öltözetű fiatal nő holtteste fekszik az utcán. A kiérkező rendőrök megállapították, hogy a nő egy VI. emeleti lakásból zuhanhatott ki, amelynek tulajdonosa először nem akarta beengedni őket, végül mégis ajtót nyitott.

A férfi azt állította, hogy a nő kiesett az ablakból és ő csak a ruháit dobta utána. A szomszédok tanúvallomásai alapján korábban kiabálás, veszekedés hallatszott a lakásból.

Annyi tisztázódott, hogy a férfi kedden este kötött alkalmi ismeretséget a prostitúcióból élő fiatal nővel, akivel az ő lakására mentek. Azt még nem tudni pontosan, hogy mi okozott köztük a tettlegességig fajult konfliktust.