A speciális mentők feladták az eltűnt fiú keresését

2002.01.11. 10:02
Már csak egy kisebb csoport keresi a szilveszter éjjelén eltűnt tótszerdahelyi fiút. A kutyás keresés befejeződött, a katasztrófavédelem szerint Svélecz István nincs Murakeresztúr térségében. A vizsgálat szerint a fiú sok vért vesztett, mielőtt eltűnt a mínusz 17 fokos szilveszteri éjszakában.
Csütörtök éjszaka a miskolci speciális mentők feladták a szilveszter éjszakáján gyanús körülmények között eltűnt fiú keresését. A Zala megyei katasztrófavédelmi igazgatóság illetékese azt közölte, biztos, hogy nincs Murakeresztúr körzetében Svélecz István.

A 17 éves a tótszerdahelyi fiú szilveszter éjszaka tűnt el gyanús körülmények között. Szemtanúk szerint szóváltásba keveredett két férfival a murakeresztúri vendéglő előtt. Egyesek szerint a veszekedés végén a fiú elfutott a helyszínről, mások azt állítják, hogy "valakik elvitték".

A bejelentést követően másnap már 30-35 polgárőr, rendőr és határőr indult a keresésére, hétfőn pedig a helyszínre érkeztek a miskolci különleges, kutyás mentőszolgálat tagjai is.

A rendőrök folytatják a keresést

Szerdán hiába bukkantak újabb vérnyomokra a miskolci mentők, a további keresés eredménytelen maradt. - A rendőrségi nyomozás és keresés attól függetlenül folytatódik, hogy a kutyás mentők elmentek - mondta az Index érdeklődésére Kisházi Gábor, a Zala megyei rendőrkaptányság sajtóreferense.

Lehóczki László, a miskolci mentők vezetője kérdésünkre elmondta: a talált vérnyomok valószínűsítették a fiú útvonalát, ám ennek ellenére nem tudták őt megtalálni. A vizsgálat szerint a fiú a verekedés helyszínén, a presszó előtt sok vért vesztett, és a kabátját hátrahagyva, egy pulóverben hagyta el a helyszínt. Szilveszter éjszakáján mínusz 17 fokot mértek a környéken.  • Hírek
  • Csok