Albert, Lipót
3 °C
12 °C

A speciális mentők feladták az eltűnt fiú keresését

2002.01.11. 10:02
Már csak egy kisebb csoport keresi a szilveszter éjjelén eltűnt tótszerdahelyi fiút. A kutyás keresés befejeződött, a katasztrófavédelem szerint Svélecz István nincs Murakeresztúr térségében. A vizsgálat szerint a fiú sok vért vesztett, mielőtt eltűnt a mínusz 17 fokos szilveszteri éjszakában.
Csütörtök éjszaka a miskolci speciális mentők feladták a szilveszter éjszakáján gyanús körülmények között eltűnt fiú keresését. A Zala megyei katasztrófavédelmi igazgatóság illetékese azt közölte, biztos, hogy nincs Murakeresztúr körzetében Svélecz István.

A 17 éves a tótszerdahelyi fiú szilveszter éjszaka tűnt el gyanús körülmények között. Szemtanúk szerint szóváltásba keveredett két férfival a murakeresztúri vendéglő előtt. Egyesek szerint a veszekedés végén a fiú elfutott a helyszínről, mások azt állítják, hogy "valakik elvitték".

A bejelentést követően másnap már 30-35 polgárőr, rendőr és határőr indult a keresésére, hétfőn pedig a helyszínre érkeztek a miskolci különleges, kutyás mentőszolgálat tagjai is.

A rendőrök folytatják a keresést

Szerdán hiába bukkantak újabb vérnyomokra a miskolci mentők, a további keresés eredménytelen maradt. - A rendőrségi nyomozás és keresés attól függetlenül folytatódik, hogy a kutyás mentők elmentek - mondta az Index érdeklődésére Kisházi Gábor, a Zala megyei rendőrkaptányság sajtóreferense.

Lehóczki László, a miskolci mentők vezetője kérdésünkre elmondta: a talált vérnyomok valószínűsítették a fiú útvonalát, ám ennek ellenére nem tudták őt megtalálni. A vizsgálat szerint a fiú a verekedés helyszínén, a presszó előtt sok vért vesztett, és a kabátját hátrahagyva, egy pulóverben hagyta el a helyszínt. Szilveszter éjszakáján mínusz 17 fokot mértek a környéken.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?