Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Mindenkit ellenőriznek pénteken az M1-esen

2004.05.13. 11:28
Minden arra közlekedő gépjárművet kiterelnek pénteken az M1-es autópályáról, és az út melletti parkolóban ellenőrzik majd a járműveket és azok utasait.
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nagyszabású közlekedési akciót tart a Polgárőrséggel, a Katasztrófavédelemmel, a Vám- és Pénzügyőrséggel, a Határőrséggel, az Autópálya-mérnökséggel, valamint a Közlekedési Felügyelettel közösen. Az akció pénteken reggel nyolctól délután kettő óráig tart az M1 autópálya 21-es kilométerénél. Az ellenőrzés során változó irányban terelik le a forgalmat az autópályáról, hol a főváros felől érkező, hol az oda tartó járműveket állítva meg.

A Biatorbágy és Herceghalom közötti útszakaszon az ellenőrzés idején a mentőautókon kívül minden egyes arra közlekedő gépjárművet kiterelnek az autópályáról, és az út mellett lévő parkolóban a közreműködő egységek a saját szakterületének megfelelően ellenőrzik majd a járműveket és annak utasait - tájékoztatta az Indexet Karancsi Zoltán őrnagy, a PMRFK közlekedésrendészeti osztályának vezetője.

Hogy ne legyen nagy torlódás az akció miatt, igyekeznek a lehető legkevesebb ideig feltartani a közlekedőket, egy gyors ellenőrzés után eldöntve, hogy szükség van-e a jármű, a benne ülők, vagy az áru további részletes átvizsgálásra. A PMRFK szervezésében lezajló megmozdulásban több mint ötvenen, a rendőrségtől húszan vesznek részt.

Utoljára az M5-ön és az M0-on volt hasonló átfogó akció, a közeljövőben a gyorsforgalmi utakon is számítani lehet ilyen koncentrált ellenőrzésre a közlekedésbiztonság és a bűnmegelőzés érdekében - mondta Karancsi Zoltán, aki szerint "visszatartó erőn" kívül a résztvevő hatóságok másképp is profitálnak az akcióból: sokat tanulnak egymástól az ilyen közös munka során.