Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Földrengés Indonéziában és Mexikóban

2004.01.02. 09:29
A Richter-skálán mérve 6,1-es erejű földrengés rázta meg az Indonéziához tartozó Bali és Lombok szigetét pénteken, egy ember meghalt, 29-en megsebesültek. Rengett a föld Mexikóvárosban is.
Az indonéziai rengés központja Bali keleti partjától mintegy 30 kilométerre, a tenger alatt volt, a két szigetet elválasztó Lombok-szoros térségében. A rengés utáni pánikban ezrek hagyták el lakhelyüket, köztük az új évet ünneplő turisták is. Tizenkét épületben keletkeztek komolyabb károk, de kisebb mértékben több mint 250 további épület is károsodott.

A két sziget külföldi turisták kedvelt üdülőhelye, de a sérülésekről nem az üdülőövezetből érkeztek jelentések. A halálos áldozat egy idős férfi, aki szívrohamot kapott a földrengés miatt. Huszonkét lomboki helyi lakos sebesült meg, de sérüléseik nem súlyosak. Balin hét ember sebesült meg a rengés miatt.

Indonézia a világ legnagyobb, szigetekből álló országa, körzetében gyakoriak a földrengések a tenger alatt húzódó vulkanikus képződmények miatt.

Földrengés Mexikóvárosban

A Richter-skálán mérve 5,7-es erejű földrengés pattant ki csütörtökön kora este Mexikóvárosban Esetleges áldozatokról, illetve jelentős károkról azóta sem érkezett jelentés. Az első beszámolók szerint a rengés városközpontban lévő emeletes házakat rázta meg.

Többen a lakásukból az utcára rohantak, és részleges áramkimaradás is jelentkezett - közölték a helybeliek. A földmozgást a Csendes-óceán partján lévő Acapulco fürdőhelyen is lehetett érezni.