Valér
2 °C
8 °C

Marad a szeles, esős idő

2005.05.19. 08:34
Erősen felhős lesz az ég, többfelé várható eső, zápor. Az északi, északnyugati szelet sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik. Debrecen és Hajdúszoboszló között vonatpótló autóbuszok járnak. Péntektől javul az idő.
Csütörtökön is erősen felhős lesz az ég, szórványos eső, zápor várható. Erős lesz az északnyugati szél, a hőmérséklet csúcsértéke 15, 16 fok körül alakul, későeste 12 fok várható.

Vonatpótló buszok járnak
Több helyen okozott gondokat a vasúti közlekedésben az országon szerda délutántól átvonuló vihar; Debrecen és Hajdúszoboszló között még vonatpótló autóbuszok járnak, a dél-balatoni vasútvonalon viszont már menetrend szerint közlekednek a vonatok - tájékoztatta a MÁV Rt. szóvivője az MTI-t.

Péntektől viszont ismét erőteljesen melegszik a levegő. A Dunántúlon több órára kisüt a nap, keleten a gyakran erősen felhős égből kisebb zápor még kialakulhat. Élénk lesz az északi, északkeleti szél. Hajnalban 4, 9 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 20 fok között alakul.

Szombaton száraz, többnyire napos, fokozatosan melegedő időre számíthatunk. Mérsékelt lesz a légmozgás. Hajnalban 6, 11 fok várható, a hőmérséklet csúcsértéke 21, 26 fok között alakul.

Hidegfront hatása várható. Gyakoribb lehet a reumás, ízületi panasz. A légszennyezettség nem változik, alacsony szintet ér el. A porkoncentráció alacsony. A csapadék miatt a pollenkoncentráció csökken.

Európa időjárása igen változékony lesz az elkövetkező napokban, Törökországban már nyári forróság alakult ki, a Skandináv-félsziget északi részén akár hózápor is lehet.

Egy idős nőt keresnek

Az esőzések hatására kilépett a medréből egy patak és elöntötte egy idős nő házát csütörtök reggel Sárospatokon - értesült a HavariaPress. A megáradt patak vize több mint egy méter magasan ellepte az idős nő házát, aki a jelenleg is zajló mentési munkálatok ideje alatt még nem került elő. A házban élő nő fiának elmondása szerint éjjel három óráig az anyja mellett tartózkodott és őt nem engedte ki a lakásból.

Másodfokú az árvízvédelmi készültség a Taktán
Jelentősen emelkedett a Takta folyó vízszintje, ezért elrendelték a másodfokú árvízvédelmi készültséget - közölte az MTI-vel az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság szóvivője csütörtökön reggel. A szerdai özönvízszerű esőzés újabb árhullámot indított el a Taktán, a vízállás csütörtök hajnalra 312 centiméterre emelkedett az előző reggeli 232 centiméterről.