Konrád
8 °C
26 °C

Faággal próbált postát rabolni

2004.04.21. 12:29
Faággal próbált kirabolni egy nyíregyházi postát egy fiatalember. A támadót egy kézbesítő futamította meg. A gyanúsítottat nem sokkal a rablási kísérlet után elfogta a rendőrség.
Elfogta és őrizetbe vette a rendőrség azt a fiatalembert, aki a gyanú szerint faággal próbált kirabolni egy postahivatalt Nyíregyházán. A kedden történt rablási kísérlet húsz éves gyanúsítottját még aznap elfogták. A támadó egy ruhadarabbal letakart, fegyverszerű tárgyat szegezett a Korányi utcai postahivatal alkalmazottaira, majd a bevételt követelte tőlük. Utóbb azonban kiderült, hogy a rabló fegyvere mindössze egy faág volt.

A helyiségben tartózkodó kézbesítő nem rémült meg a fiatalember fenyegetőzésétől, és dulakodni kezdett vele. A rabló egy ideig megpróbált szembeszállni a váratlan ellentámadással, végül azonban feladta az egyoldalúnak bizonyuló küzdelmet, és elmenekült a helyszínről.

A rendőrök a riasztást követően három percen belül kiértek a helyszínre, s a beszerzett adatok alapján néhány órán belül el is fogták a gyanúsítottat. Kihallgatásakor a nyíregyházi fiatalember beismerte tettét, azt rossz anyagi helyzetével indokolta. A kapitányságon a fiatalembert őrizetbe vették, majd rablási kísérlet miatt eljárást indítottak vele szemben.