Valér
-2 °C
0 °C

Újabb faldarab zuhant az utcára Miskolcon

2008.09.04. 19:09
A múlt hetihez hasonló incidens történt csütörtökön a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei megyeszékhelyen: egy házfalról jókora darab zuhant az utcára.

A járókelők közé zuhant egy körülbelül 40-szer 40 centiméteres faldarab a miskolci sétálóutca egyik épületéről csütörtökön délután. Senki nem sérült meg, de az eset nagy riadalmat okozott az arra járók körében. Egy hete ugyanis egy másik épületről egy nyolckilós gipszstukkó zuhant le, amely agyonütött egy férfit.

A mostani baleset egy 47 százalékban önkormányzati, 53 százalékban magántulajdonban lévő épületnél történt. A társasház közös képviselője, Marosi Zoltán a Független Hírügynökségnek elmondta, a homlokzatfelújításra már készült kalkuláció, harminchat-negyven millió forintba kerülne. A közgyűléseken évek óta téma a felújítás, de eddig soha nem volt rá pénz.

A házat körbekerítették, és a következő napokban felállványozzák. A nyolcvan-száz éve épült miskolci, főutcai házak egy részét felújították, de közülük sokhoz - többségében a magántulajdonban lévőkhöz - évtizedek óta hozzá sem nyúltak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!