Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Patkányevés miatt perlik az NBC-t

2005.01.06. 12:58
Az amerikai NBC egyik műsorában különféle visszataszító cselekedetekre vesznek rá szereplőket, féregevéstől kezdve patkányfalatozásig terjed a show palettája. Egy rosszullétre panaszkodó tévénéző megelégelte a Fear Factor működését.

Gyomorforgató műsor miatt perli két és félmillió dollárra (kb. 470 millió Ft) az amerikai NBC-t az egyik tévénéző, írja a BBC. A clevelandi Austin Aitken a Fear Factor című showban látottak miatt fordult keresetével a bírósághoz, mivel rosszul lett a műsor egyik fő attrakciója alatt. Mint elmondta annyira felkavarta a műsor döglött patkányokat szerepeltető undorító jelenete, hogy felment a vérnyomása és a vértolulás miatt szédülni kezdett.

A négyoldalas kézzel írt kereset szerint "fölháborító volt, hogy a műsorban szereplőknek döglött patkányokat kellett megenni, és nemcsak nekem, de egy lakótársamnak is hányingere lett". Austin Aitken elmondta, hogy amikor a látottak miatt kiszaladt a szobából, beverte a fejét az ajtófélfába. A felperes jogi képviselője szerint a tévécsatorna rossz üzenetet közvetít nézőinek azzal, hogy pénzzel bármilyen értelemetlen cselekedetre rábírhatja az embereket.

Az NBC szóvivője nem kívánta kommentálni a polgári peres keresetet, de megerősítette, hogy a műsorban csakugyan volt november 8-án egy patkányevős jelenet. Korábbi adásokban pókokat és férgeket kellett a bátor jelentkezőknek megenniük, tette hozzá a szóvivő.