Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Kocsmai ütközet szamurájokkal

2005.03.14. 11:33
Csatatérré alakult vasárnap éjszaka a Krúdy Gyula utca. Az utca egyik kocsmájában összesen negyvenen estek egymásnak, az utcára is átterjedő csatában szamurájkardokkal, üvegekkel, bicskákkal csépelték egymást a küzdők. Négy sérültet kórházba szállítottak, hat hangadót meggyanúsítottak.

Szamurájkardokkal estek egymásnak egy VIII. kerületi kocsma vendégei. A Krúdy Gyula utcai kocsmában vasárnap este két társaság szórakozott, majd egyelőre ismeretlen okokból összetűzésbe keveredett. A verekedésbe fajuló vitába negyvenen kapcsolódtak be, üvegekkel, bicskákkal és szamurájkardokkal estek egymásnak.

A tömegverekedés az utcára is átterjedt, az egyik csoport tagjai szétverték a másik csoport egyik tagjának a Mercedesét.

Az ütközetnek a kiérkező rendőrök vetettek véget, letartóztatták a két csoport hangadóit. A mentők a csata négy sérültjét szállították kórházba szúrt, illetve vágott sebekkel.

A rendőrség végül hat ember ellen indított eljárást garázdaság és súlyos testi sértés kísérlete miatt. A gyanúsítottak szabadlábon védekezhetnek.