Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Elfogták a rendőrök az 'olajbizottságos' csempészt

2003.12.23. 07:17
Érsekhalmi kastélyában, a félig kész tetőtér felett kialakított rejtekhelyen találták meg hétfő este a Bács-Kiskun megyei rendőrök az 50 éves Flaisz Ferenc vállalkozót - jelenti a HavariaPress. A korábban olajüzletekkel foglalkozó férfi - aki a parlamenti olajtanú, Nógrádi Zsolt vallomásában is szerepelt - ugyanis mindeddig nem tett eleget annak a börtönbehívónak, ami december 2-ra szólt.
A vállalkozót a Veszprém Megyei Bíróság jogerősen egy év és tíz hónapi börtönbüntetésre ítélte olajcsempészet miatt. Két hete előállítási parancsot adtak ki ellene, majd érsekhalmi kastélyát hétfő este jelentős létszámmal vették körbe a Kiskőrösről és Kecskemétről érkezett kommandósok, valamint rendőrök.

Pezsgőfürdőzés közben "zavartak" a rendőrök

A HavariaPress információi szerint előbb hangosbeszélőn szólították fel a házban tartózkodókat, hogy jöjjenek ki az udvarra, ez azonban eredménytelen volt, ezért behatoltak a látszólag üres épületbe. Bent eleinte senkit sem találtak, azonban minden jel- így például az éppen üzemben lévő pezsgőfürdő is - arra mutatott, hogy valaki mégiscsak tartózkodik a kastélyban.

Mintegy másfélórás kutatást követően fedezték fel a rendőrök a tetőben kialakított rejtekhelyet, ahol Flaisz Ferenc egy hálóköntösben fagyoskodott. A vállalkozót még Kecskemétre szállították és átadták a börtönnek.

Pintérrel üzletelt?

Flaisz 2000-ben ötvenmillió forintra perelte az olajbizottság elnökét, Pallag Lászlót és tanúját, Nógrádi Zsoltot, akinek vallomásában legtöbbször szerepelt a vállalkozó. Flaisz Ferenc azt állította, hogy borüzletét hírbe hozásával tönkre tették.

Azzal is meggyanúsították, hogy több millió forintot adott át Pintér Sándor volt belügyminiszternek és együtt vadászott az akkori rendőrfőkapitánnyal. Korában, 1996-97-ben 9 hónapot töltött fogdában adócsalás vádja miatt.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Roger Moore Viszlát...

3200 Ft
2720 Ft