Gusztáv
3 °C
7 °C

NB I-es labdarúgókat fogtak el a rendőrök

2007.10.15. 21:29
A siófoki klubtulajdonos, Nemes Ferenc bízik benne, hogy csak félreértésről van szó, mert példamutatónak ismerte őrizetbe vett játékosát, Lipcsei Rolandot. A rendőrség négy helyszínen négy embert fogott el, a focistán kívül még egy kapust is, aki ártatlannak vallja magát.

A hajdú-bihari rendőrök a múlt héten kezdtek akcióba, akkor két személyt, hétfőn további négy személyt vettek őrizetbe. A hétfőn őrizetbe vettek között volt két NB I-es labdarúgó, mondta el megkeresésünkre hétfő este Garamvölgyi László, aki azt nem kívánta elárulni, mely csapatokban játszanak a focisták. Csak annyit mondott, hogy a két játékos két különböző csapat szerződtetett játékosa. A Kékfényben elhangzott, hogy az egyik labdarúgó a Siófok, a másik a Nyíregyháza játékosa.

Kedd délelőtt az MTI kérdésére a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának alosztályvezetője, Uzonyi Attila pontosította Garamvölgyi információit.

Hétfő délután összehangolt akció keretében Siófokon, Budapesten, Nyíregyházán és Debrecenben fogták el a négy embert. Az ügy előzménye, hogy Balmazújvárosban június 22-én éjszaka egy közúti ellenőrzéskor két balmazújvárosi férfi autójában egy kiló speedet találtak. A két férfi azóta is előzetes letartóztatásba van, és a gyanú szerint az ő társaik a hétfőn őrizetbe vettek. Uzonyi megerősítette, hogy a két futballista Nyíregyházán, illetve Siófokon játszik, de azt nem kommentálta, hogy Lipcsei Rolandról és Máthé Gáborról lenne szó.

A siófoki klub vezetője, egyben tulajdonosa, Nemes Ferenc az Indexnek meg is erősítette, Lipcseit a hétfői edzés előtt vitték el a rendőrök, de ők is csak a tévéműsorből szereztek újabb információkat.

"Három éve ismerem, már Bodajkon is láttam játszani, maximálisan bízom benne, a kérésemre került az MTK-tól a csapathoz, példamutató munkát végzett. Elképzelni sem tudom, mibe keveredhetett, de nagyon bízom benne, hogy csak egyszerű félreértésről van szó."

A huszonhárom éves Lipcsei eddig nem igazán tudta sérülése miatt segíteni a kieső, tizenötödik helyen álló, hét ponttal szerénykedő csapatot.

A másik futballista a Debrecenből Nyíregyházára kölcsönadott kapus, Máthé Gábor. A nyírségi klubvezetők előbb nem nyilatkoztak, közleményt ígértek, ami délután jelent meg: a nyomozás lezárásáig nem alkalmaznak semmilyen szankciót az érintett játékossal szemben, mert az ártatlanság vélelme mindenkit megillet a bíróság jogerős ítéletéig. "A játékos ártatlannak vallja magát. A Nyíregyháza Spartacus klubvezetése úgy véli, hogy az országos médiumok hírhajhászása nem segíti az ügy objektív megítélését" - áll a közleményben.

A két futballista életében egyébként van közös pont, mindketten ugyanannak az utánpótlásklubnak a neveltjei és egyaránt Békés megyeiek.

A Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapján a következő hírt jelentette meg: "elfogadhatatlan és a legsúlyosabb törvényszegésnek minősül, ha sportemberek keverednek kábítószerrel kapcsolatos bármilyen tevékenységbe. Az ártatlanság vélelmét hangsúlyozva, és az elkövetők személyétől függetlenül a magyar labdarúgás irányítói mélységesen elítélnek minden törvénybe ütköző cselekedetet, legyen szó kábítószerügyről, vagy bármi másról."

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!