Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

NB I-es labdarúgókat fogtak el a rendőrök

2007.10.15. 21:29
A siófoki klubtulajdonos, Nemes Ferenc bízik benne, hogy csak félreértésről van szó, mert példamutatónak ismerte őrizetbe vett játékosát, Lipcsei Rolandot. A rendőrség négy helyszínen négy embert fogott el, a focistán kívül még egy kapust is, aki ártatlannak vallja magát.

A hajdú-bihari rendőrök a múlt héten kezdtek akcióba, akkor két személyt, hétfőn további négy személyt vettek őrizetbe. A hétfőn őrizetbe vettek között volt két NB I-es labdarúgó, mondta el megkeresésünkre hétfő este Garamvölgyi László, aki azt nem kívánta elárulni, mely csapatokban játszanak a focisták. Csak annyit mondott, hogy a két játékos két különböző csapat szerződtetett játékosa. A Kékfényben elhangzott, hogy az egyik labdarúgó a Siófok, a másik a Nyíregyháza játékosa.

Kedd délelőtt az MTI kérdésére a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának alosztályvezetője, Uzonyi Attila pontosította Garamvölgyi információit.

Hétfő délután összehangolt akció keretében Siófokon, Budapesten, Nyíregyházán és Debrecenben fogták el a négy embert. Az ügy előzménye, hogy Balmazújvárosban június 22-én éjszaka egy közúti ellenőrzéskor két balmazújvárosi férfi autójában egy kiló speedet találtak. A két férfi azóta is előzetes letartóztatásba van, és a gyanú szerint az ő társaik a hétfőn őrizetbe vettek. Uzonyi megerősítette, hogy a két futballista Nyíregyházán, illetve Siófokon játszik, de azt nem kommentálta, hogy Lipcsei Rolandról és Máthé Gáborról lenne szó.

A siófoki klub vezetője, egyben tulajdonosa, Nemes Ferenc az Indexnek meg is erősítette, Lipcseit a hétfői edzés előtt vitték el a rendőrök, de ők is csak a tévéműsorből szereztek újabb információkat.

"Három éve ismerem, már Bodajkon is láttam játszani, maximálisan bízom benne, a kérésemre került az MTK-tól a csapathoz, példamutató munkát végzett. Elképzelni sem tudom, mibe keveredhetett, de nagyon bízom benne, hogy csak egyszerű félreértésről van szó."

A huszonhárom éves Lipcsei eddig nem igazán tudta sérülése miatt segíteni a kieső, tizenötödik helyen álló, hét ponttal szerénykedő csapatot.

A másik futballista a Debrecenből Nyíregyházára kölcsönadott kapus, Máthé Gábor. A nyírségi klubvezetők előbb nem nyilatkoztak, közleményt ígértek, ami délután jelent meg: a nyomozás lezárásáig nem alkalmaznak semmilyen szankciót az érintett játékossal szemben, mert az ártatlanság vélelme mindenkit megillet a bíróság jogerős ítéletéig. "A játékos ártatlannak vallja magát. A Nyíregyháza Spartacus klubvezetése úgy véli, hogy az országos médiumok hírhajhászása nem segíti az ügy objektív megítélését" - áll a közleményben.

A két futballista életében egyébként van közös pont, mindketten ugyanannak az utánpótlásklubnak a neveltjei és egyaránt Békés megyeiek.

A Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapján a következő hírt jelentette meg: "elfogadhatatlan és a legsúlyosabb törvényszegésnek minősül, ha sportemberek keverednek kábítószerrel kapcsolatos bármilyen tevékenységbe. Az ártatlanság vélelmét hangsúlyozva, és az elkövetők személyétől függetlenül a magyar labdarúgás irányítói mélységesen elítélnek minden törvénybe ütköző cselekedetet, legyen szó kábítószerügyről, vagy bármi másról."