Judit, Xénia
18 °C
35 °C

Újabb gyerekeket tepert le a vírus Fonyódligeten

2008.07.16. 13:58
Hatan ismét megbetegedtek a fonyódligeti gyermektáborban, összesen nyolcvanra nőtt a fertőzöttek száma. A betegség gyors lefolyású, jellemző tünete a hányás, a hasmenés és a hőemelkedés.

Az utolsó adatok szerint újabb hat ember betegedett meg a fonyódligeti gyermektáborban, így eddig összesen 80-an kapták el az egyelőre ismeretlen eredetű fertőzést.

Az újabb betegek közül senkit sem kellett kórházba vinni. A tisztiorvosi szolgálat szerint a járvány lecsengőben van. A táborból begyűjtött minták laboratóriumi vizsgálata még tart, legkorábban öt nap múlva derülhet ki, mi okozta a tömeges megbetegedést - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Schäffer Károly kistérségi tiszti főorvos.

A szakemberek felső légúti vírusra gyanakszanak, de egyelőre a szalmonella fertőzést sem zárják ki. A betegség gyors lefolyású, jellemző tünete a hányás, a hasmenés és a hőemelkedés.

A fonyódligeti gyermektáborban fertőtlenítő nagytakarítást tartottak, akik nem betegedtek meg, azok zavartalanul nyaralhatnak ott.