Gerzson
-3 °C
2 °C

VIP-sávval készül a Forma-1-es torlódásokra az autópályakezelő

2004.08.10. 10:33
A Magyar Nagydíj időszakában közel ötven százalékkal több matricát szoktak eladni, így a verseny idején a cég mobil ellenőrző csoportjaitól is megvásárolható az autópálya-matrica. A térség forgalomszabályozását az elmúlt évekhez hasonlóan alakítja ki az autópályakezelő.
Az augusztus 12. és 15. között, a Hungaroringen tartandó Forma-1 Magyar Nagydíjjal kapcsolatban több ideiglenes intézkedést is bevezet az Állami Autópálya Kezelő Részvénytársaság - áll az Indexhez eljuttatot közleményben.

A cég felhívja a Hungaroringre látogatók figyelmét, hogy a Magyar Nagydíj belépője nem jogosít ingyenes autópálya használatra, ezért meg kell vásárolni a matricát. A versenyre látogatóknak várhatóan a négynapos D1 (személygépkocsi) matricára lesz szükségük, ami 1270 Ft. Azoknak a nézőknek, akik csütörtökön vagy előbb érkeznek, és hétfőn utaznak haza, a 10 napos matricát (2000 Ft) ajánlja az autópályakezelő.

VIP-sáv, csak VIP-kártyával

Az eddigi tapasztalatok szerint a Magyar Nagydíj előtti időszakban az érintett útvonalon (az M1-es, az M0-ás és az M3-as autópályákon) közel ötven százalékkal több matricát adnak el, legtöbbet a hegyeshalmi határátkelőnél és az M3 autópálya kivezető szakaszánál. Annak érdekében, hogy az autósoknak ne kelljen hosszan sorban állni, a hegyeshalmi határátkelőnél és a M3 autópálya kivezető szakaszánál a cég mobil ellenőrző csoportjaitól is megvásárolhatók a matricák.

A körnéyk forgalomszabályozását az elmúlt évekhez hasonlóan alakítják ki. Csütörtök és vasárnap között a FIA VIP-vendégek a 2/B - leendő M0-ás - út csomópontjától a 18. kilométernél lévő Ring pihenőhelyig az elkerített leálló sávban autózhatnak. A pihenőhely ebben a pár napban zárva lesz. A VIP-sávot azoknak az autósoknak tartják fenn, akik rendelkeznek a használatára jogosító belépőjeggyel, de a VIP-kártyával rendelkezőknek is meg kell vásárolniuk az autópályamatricát.

Megerősített készenlét

A többi látogató a 19 kilométernél, az üzemi kapun juthat a Hungaroring felé, rendőri irányítás mellett. A főváros felől még a 23-as jelű Szada-Mogyoród-Hungaroring kihajtónál is megközelíthető a versenypálya hátsó területe.

Miskolc felől és felé csak a 23-as jelű csomóponton keresztül közelíthető meg a pálya. A 18. kilométernél lévő pihenőnél csak az edzések és a verseny végén lehet felhajtani az M3-asra a főváros felé. Amennyiben szükséges lesz, a vasárnapi verseny befejezése után az autópályára felhajtáshoz két forgalmi sávot biztosít a részvénytársaság. A fővárosi bevezetőkön várható zsúfoltság elkerülése érdekében a 2/b - 2/a utakon keresztül a Váci úton érdemes Újpest, illetve az Árpád-híd felé autózni. A környék forgalmi rendjét bemutató térkép itt található.