Konrád
8 °C
26 °C

Hazaengedték a pénteki gázrobbanás tizennégy áldozatát

2004.04.11. 14:24
Már van víz és villany is az Alkotás és a Hertelendy utca sarkán álló ház lakásainak egy részében. A lakók fele visszaköltözhetett, a helyreállítási munkálatok azonban még hetekig eltarthatnak.
Tizennégy ember már hazatérhetett azok közül, akiket a péntek esti nagy erejű gázrobbanás miatt kellett kiköltöztetni budapesti, XII. kerületi otthonából - tájékoztatta a katasztrófavédelem ügyeletese az MTI-nek vasárnap.

Az Alkotás és a Hertelendy utca sarkán lévő 32 lakásos házból hat embert vittek kórházba a robbanás után.

A 80 embernek otthont adó épület földszintjén illetve első emeletén négy lakás életveszélyes állapotú, további három teljességgel alkalmatlan a beköltözésre, míg a többibe visszatérhetnek a lakók - mondta Dobson Tibor.

Ebben a 25 lakásban már van víz és villany, csak a gázszolgáltatás nem indult újra. A tizennégy visszaköltöző otthonában elkezdődtek a helyreállítási munkálatok - tette hozzá.

A házat rendőr vigyázza, az épületbe csak az ott lakók mehetnek be - mondta a szóvivő.

Rosszul kötötték be a gázt

A robbanás okát továbbra is vizsgálják a szakemberek, tart a helyszínelés. Dobson Tibor nem tudta megerősíteni azokat a híreket, amelyek szerint egy szabálytalanul bekötött vezeték okozta a tragédiát.

A Szent István kórház intenzív osztályán ápolt két sérültről az ügyeletes orvos annyit mondott: állapotuk továbbra is életveszélyes, de stabil. A géppel lélegeztetett sérülteket a jövő héten műtik.

A Szent János kórházba vitt négy könnyű sérült állapotáról az intézmény továbbra sem ad felvilágosítást.