Valér
-2 °C
0 °C

Egy év nyolc hónap a debreceni gázolónak

2003.09.25. 17:49
Jóval a megengedett sebesség felett közlekedett az a debreceni fiatalember, aki két kisgyermeket gázolt halálra tavaly ősszel, állapította meg a Debreceni Bíróság. A húszéves sofőr a gyermekek anyját vádolta, a bíróság megállapította az asszony felelősségét is. A gázolót nem jogerősen egy év nyolc hónapra ítélték.
Első fokon egy év nyolc hónap fogházbüntetést kapott az a fiatal sofőr, aki két gyereket gázolt halálra Debrecenben. A húszéves fiatalember még tavaly ősszel gázolt el egy családot a hajdúsági megyeszékhely egyik kereszteződésében.

A fiatalasszony három gyerekével éppen egy zebrán akart átkelni, amikor az autós elütötte őket. Az elgázolt gyerekek közül kettő - egy öt, illetve egy hat éves gyerek - a balesetben életét vesztette.

A 20 éves férfi a gázolás után azt állította, hogy csak részben érzi felelősnek magát a gyerekek haláláért. A bíró azonban megállapította, hogy az autó a megengedett 50 helyett 83-85 kilométeres sebességgel hajtott bele a kereszteződésbe.

A vizsgálat mindazonáltal az asszony felelősségét is megállapította, kimondva, hogy szabálytalanul akart átkelni az úttesten. A vádlottat egy év nyolc hónap letöltendő fogházbüntetésre ítélte csütörtöki tárgyalásán a Debreceni Városi Bíróság. Az ítélet nem jogerős, mert mindkét fél fellebbezést nyújtott be.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!