Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Elfogták a kéjgyilkos kannibált

2006.04.16. 16:14
Nemi erőszak, gyilkosság, kannibalizmus - az utóbbi évek egyik legmegdöbbentőbb történetét tárta az amerikai rendőrség a nyilvánosság elé.

Az amerikai rendőrök letartóztatták egy 26 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy az oklahomai Purcellben megerőszakolt, megkínzott, majd megölt egy kislányt. A tízéves Jamie Rose Bolint még szerdán tűnt el. A nyomozás során a rendőrök egy úti ellenőrző pontnál lettek figyelmesek a hivatalos kérdésekre meglehetősen furcsán reagáló Kevin Underwoodra, írja a Reuters.

A házkutatás során rátaláltak a kislány holttestére, a kihallgatáskor a férfi elismerte tettét. Sőt, a rendőrség a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján azt is valószínűsíti, hogy az ügynek kannibalizmus szála is van.

Feldarabolta és megette

A rendőrségi jelentés részletesen taglalja, hogy a férfi milyen eszközöket szerzett be annak érdekében, hogy a holttestet feldarabolja, majd megegye. A gyanúsított számítógépén talált információk szeirnt bizonyossá vált az is, hogy Underwood előre kitervelte tettét.

A rendőrség azt gyanítja, hogy a férfi egyszerűen azért a 10 éves kislányt választotta, mert ő sétált el a lakása előtt szerdán. A CNN a hatóságokat idézve arról ír, hogy a kislány ismerte későbbi gyilkosát.

Pizzát akart a kislány

A halála előtti éjjelen a kislány a lakóházban található nyilvános fülkéből szeretett volna pizzát rendelni magának. Underwood felajánlotta neki saját telefonját, de a lány azt válaszolta, hogy bajba kerülhet, ha bemegy a lakásba, mert nem szabad idegenek otthonába belépnie. Ennek ellenére úgy tűnik, mégis a férfi telefonját használta a rendelés leadására, mondta az államügyész.

Underwoodot várhatóan előre megfontolt szándékkal elkövetett emberöléssel fogják megvádolni. Az államügyész szerint más vádak is felmerülhetnek. Azt is hozzátette, halálos ítéletet fog kérni a férfira.