Géza
-12 °C
-4 °C

Gyilkosság áldozata a városházi múmia

2003.07.30. 20:05
Bűncselekmény áldozata lett az a férfi, akinek holttestét kedden találták meg a Főpolgármesteri Hivatal pincéjében - közölte a BRFK szerdán. A rendőrség szerda délután megadta a férfi személyleírását, illetve közölte a ruházatáról készített fotókat. A BRFK a lakosság segítségét kéri.
Kedden, az V. kerületben található Főpolgármesteri Hivatal pincéjében egy erősen mumifikálódott holttestre bukkantak a munkások. Az egyelőre ismeretlen személyazonosságú holttestre a városháza egyik, lomtárolásra használt helyiségében találtak rá. Kedden este a BRFK sajtóügyeletese még azt nyilatkozta az Indexnek, hogy bűncselekményre utaló jelet az eddigi vizsgálatok nem mutattak ki.

Forrás: www.rendorseg.hu
A holttestet felfedező két munkás a főpolgármesteri hivatalban zajló felújításokon dolgozott, és az aktuális munkálatokhoz szükséges eszközöket kerestek a helyiségben.

A rendőrség honlapján megjelent szerdai közlemény szerint a két szakértő közreműködésével zajló igazságügyi boncolás megállapította, hogy az elhunyt férfi bűncselekmény áldozata lett. A rendőrség keddi tájékoztatása szerint a test legalább egy éve a pincében lehet. A HavariaPress információi szerint a pince vasajtaja nem volt bezárva, így az áldozatnak, illetve a gyilkosnak nem okozhatott különösebb nehézséget a bejutás.

A rendőrség szerda délután megadta a férfi személyleírását, illetve közölte a ruházatáról készített fotókat. A BRFK a lakosság segítségét kéri.

Személyleírás

Forrás: www.rendorseg.hu
Az elhunyt férfi 25-50 év közötti, körülbelül 172 centiméter magas, feltehetően kopasz. Ruházata: sötétkék színű Levis márkájú farmerdzseki, világoskék színű, Levis márkájú farmering, kék farmernadrág, barna színű bőr övvel, fém csattal, fekete színű pamut póló, hátán "RENDŐRSÉG" felirat, alatta "Police" felirat, fehér színnel. Bordó, bebújós bőr cipő, az orra alatt a talpán vasalt, a talpán "mister minit 46" és "Made in Italy" felirat olvasható, belül "Everest" márkanév látható.

Nem valószínű, hogy rendőr volt

A nyomozás eddigi adatai szerint "nem valószínű", hogy a megölt férfi rendőr lenne - közölte a BRFK életvédelmi főosztályvezetője, Petőfi Attila alezredes. A rendőri nyilvántartásban "nincs eltűnt rendőri személy" - tette hozzá.

A rendőrség egyelőre nem adhat tájékoztatást arról, hogy hogyan ölték meg a férfit. Az MTI rendőrségi forrásból úgy értesült, hogy a férfit lelőtték, ezt az információt azonban senki sem erősítette meg.

Az alezredes tájékoztatása szerint a fogazat és a csontozat vizsgálatával azonosítják a holttestet. Azt is megvizsgálják, hogyan kerülhetett a pincébe.

A BRFK Nyomozó Főosztály Életvédelmi Osztálya kéri, hogy aki a képeken látható ruházat alapján a holttest személyazonosságával, valamint a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, illetve egyéb lényeges körülményről tud, jelentkezzen telefonon vagy személyesen a rendőrségen.