Géza
-11 °C
-4 °C

Életfogytiglant kapott a két gyilkossággal vádolt férfi

2003.05.12. 21:03
Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki a vádirat szerint megfojtott egy egyedülálló anyát lakásáért, míg egy idős, beteg férfit betétkönyvekért ölt meg. A férfi minkét esetben elásta áldozatát. Az ítélet nem jogerős.
Első fokon életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a Fővárosi Bíróság (FB) hétfőn Gombos Györgyöt, aki megfojtott egy egyedülálló anyát lakásáért, míg egy idős, beteg férfit betétkönyvekért ölt meg.

Az ügyben okirat-hamisítás tetteseként és csalás bűnsegédjeként felfüggesztett börtönnel és pénzbüntetéssel sújtottak egy ügyvédnőt, akit hivatásának gyakorlásától öt évre eltiltottak.

Az FB elsőfokú ítélet szerint a 30 éves Gombos György életfogytiglani szabadságvesztéséből leghamarabb 30 év után bocsátható feltételes szabadságra.

Elásta áldozatait

A vádirat szerint Gombos György a súlyosan beteg férfit azért fojtotta meg, hogy megakadályozza a lopás leleplezését és felhasználja a még kiváltatlan betétkönyveket. A gyilkosság után a férfi az áldozat arany ékszereit elvette, a holttestet elásta.

Gombos György egy kiskorú gyermekét egyedül élő anyát azért fojtotta meg, hogy megszerezze a nő lakását. A férfi a holttestet elásta, majd miután a nő gyermeke intézetbe került, az üressé vált lakáson zárat cserélt.

A szövevényes, tíz vádlott ellen folytatott büntetőperben a 30 éves férfi egyik bűntársára, Budai Lászlóra az emberölésekben való bűnsegédletért, bűnpártolásért, csalásért és közokirat-hamisításért 15 évi fegyházbüntetést szabott ki az FB. A bíróság elrendelte a férfi egy korábbi nyolc hónapos, eddig felfüggesztett szabadságvesztésének végrehajtását is.

A vádirat szerint Budai László több embernek is segítséget ígért, hogy házukat kisebb fenntartási költségű ingatlanra cseréljék. A sértetteket azonban átmeneti szállásokra költöztette. A valótlan és érvénytelen iratokkal szerzett pénzt saját céljaira fordította, az egyik házat kiskorú gyermeke nevére íratta.

  • Több ezer budaörsi ház vár az Otthontérképen!
  • Költözz Szentendrére a budai nyugalomba, ingatlanokat az Otthontérképen találsz
  • Panorámás lakások a térképen, Budapesten